x

Nyt stort musikprojekt får 20 millioner i støtte

Nyt stort musikprojekt får 20 millioner i støtte

Musikzonen har forsøgt at samle alle institutioner, organisationer og virksomheder, som har med dansk musik at gøre. Nu har det nye projekt fået 9,4 millioner kroner fra Erhvervsministeriets globaliseringsmidler og lovning på i alt 20 millioner kroner til at skabe vækst for hele musikbranchen.

Projektet har samlet flere end 50 forskellige repræsentanter fra musik- og erhvervslivet, der skal arbejde med dansk talentudvikling, med eksport af dansk musik og med nye forretningsmodeller for den danske musik. Det første tiltag fra Musikzonen er at skabe et samlende netværk med navnet Music United Denmark, hvor alle de forskellige aktører i hele branchen kan mødes.

Musikzonen regner med at søsætte en lang række projekter, som skal styrke den danske musikbranche. Trine Nielsen, der er markedsdirektør i Koda og en af initiativtagerne på det store projekt, har flere konkrete bud på, hvordan de forskellige aktører skal arbejde sammen i fremtiden:

- Der er en masse ting i gang på én gang. Der vil være en masse underprojekter, hvor vi eksempelvis undersøger, hvordan vi kan styrke live-scenen i Danmark. Så vil vi gå på tværs af de forskellige uddannelseslinier og få dem koblet sammen. For eksempel kunne man lave et projekt, hvor konservatorierne arbejdede sammen med handelshøjskolerne for at finde ud af, hvordan man får afsat sin musik.

Det nye projekt skal dog først konstitueres, og den 19. august vil hele Musikzonen samles til en stor konference. Til gengæld er finansieringen af projektet nu sikret med de 20 millioner kroner fra Erhvervsministeriet, som er blevet lovet, og det usædvanlige samarbejde kan dermed lade sig gøre. Trine Nielsen glæder sig over projektet og over, at det lykkedes at samle så mange forskellige aktører i samme forum:

- Vi har samlet hele musikbranchen, hvor alle organisationerne, folk i erhvervslivet, festivalerne og endda nogle kommuners kulturafdelinger er med. Og samtidig er alle musikgenrerne, lige fra rock til eksperimenterende klassisk musik, repræsenterede. Det er unikt, at det er lykkedes os at samle en sådan bred vifte af aktører til samlet at løfte dansk musik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA