x

Dylan topper den engelske hitliste for første gang i 38 år

Dylan topper den engelske hitliste for første gang i 38 år

Bob Dylan udgav, som den opmærksomme musikelsker nok har bemærket, sidste mandag sit 33. studiealbum, "Together Through Life". Albummet er gået direkte ind som nummer 1 på den britiske hitliste. Måske ikke umiddelbart nogen stor nyhed, men ifølge telegraph.co.uk er det faktisk første gang i over 38 år, at Dylan topper den engelske albumhitliste. Sidste gang, han befandt sig dér, var med albummet "New Morning" fra 1970.

I alt er det syvende gang, Dylan ligger nummer 1 på den engelske albumhitliste. Første gang var i 1964 med hans andet album, "The Freewheelin' Bob Dylan" - den med "Blowin' In The Wind", "Don't Think Twice, It's All Right" og flere andre Dylan-klassikere.

Dermed slår Dylan en engelsk rekord for længste mellemrum mellem to album på toppen af hitlisten - den tidligere rekord var indehavet af Tom Jones, der i 1999 nåede toppen med "Reload", 31 år efter forgængeren "Delilah" fra 1968.

Hverken den amerikanske albumhitliste eller den danske ditto er endnu offentliggjort for denne uge - den danske bliver det natten til fredag og den amerikanske på lørdag. Men lur os, om ikke Dylan også her vil ligge højt på listen.

Dylans nye album har generelt fået flotte anmeldelser i ind- og udland. GAFFAs Michael José Gonzalez var endda helt oppe på de maksimale seks stjerner i en anmeldelse, hvor han skrev, at albummet "hører til blandt hans mest vitale og livsbekræftende".

Ifølge The Times er Dylan i øvrigt - med sine 67 år og 11 måneder (han fylder 68 år 24. maj) - den ældste musiker nogensinde, der har toppet den engelske hitliste. Den tidligere rekord blev indehavet af Neil Diamond, der for et år siden toppede den engelske hitliste med "Home After Dark". Dengang var Diamond 67 år og fire måneder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA