x

Roots-aften i Odense

Roots-aften i Odense

Torsdag den 7. maj lægger Magasinet i Odense rum til den såkaldte Roots-aften, en del af Odense Folk Festival.

Roots beskrives af arrangørerne, Sophie Bech og Kirstine Uhrbrand, som et "totaloplevelsesprojekt", der blander Balkan-musik, "sørøverrock", skæve taktarter og "eventyrlig forførende rootsmusik" i en "grænseoverskridende koncertoplevelse".

Ifølge arrangørerne vil arrangementet sprænge rammerne for konventionelle koncertoplevelser. Blandt andet ved at få lyd, lys, visuals og smag til at gå op i en højere enhed. Hvad smagen angår, er det lidt en hemmelighed, fortæller Sophie Bech til GAFFA, men hun vil dog godt love, at der blandt andet bliver budt på romshots. Desuden bliver der i helt bogstaveligste forstand mulighed for at give sig i kast med mudderkastning på festivalen.

"Vi ønsker at skabe en ny form for koncertoplevelse, hvor publikum påvirkes på flere sanser, og som fokuserer på helhedsoplevelsen," fortæller Sophie Bech og Kirstine Uhrbrand.
 
De optrædende til Roots er Valravn, der blandt andet kunne opleves på sidste års Roskilde Festival, og som også spiller på Spot Festival i år, Grow Fins, der i december blev kåret til månedens demo i GAFFA, og sidst, men ikke mindst de Balkan-inspirerede Mames Babegenush, hvis bandmedlemmer også står bag konceptet Balkanfestudvalget, der turnerede Danmark rundt sidste år. Desuden kommer der en overraskelse.
 
Som nævnt er Roots-aftenen en del af Odense Folk Festival, som finder sted på en række odenseanske spillesteder i dagene 7.-10. maj. Blandt de optrædende på den øvrige del af festivalen kan nævnes kunstnere som Zar, Väsen, Rod og Helene Blum.

Arrangørerne gør i øvrigt opmærksom på, at de har bestilt en række pladsbilletter i toget fra København til Odense med afgang fra København torsdag den 7. maj klokken 17 og ankomst til Odense 18.27. Pladsbilletten er gratis (den ordinære togbillet er dog ikke), og hvis man er interesseret i en sådan plads, kan man sende en mail til [email protected] Arrangørerne lover: "Der vil på denne afgang ske spændende ting og sager lige fra sjove spil til fællessang og lækre drinks."

www.myspace.com/rootsdk
www.odensefolkfestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA