x

Yusuf Islam beskylder Coldplay for plagiat

Yusuf Islam beskylder Coldplay for plagiat

Som vi har skrevet om flere gange, har guitaristen Joe Satriani lagt san an mod Coldplay, idet han mener, de har stjålet melodien til storhittet "Viva La Vida" fra Satrianis instrumentalnummer "If I Could Fly". Nu har sagen fået en ny og ganske overraskende drejning, idet sangeren Yusuf Islam, tidligere kendt som Cat Stevens, mener, Coldplay i virkeligheden har stjålet sangen fra ham - nærmere betegnet hans 18 minutter lange komposition "Foreigner Suite" fra 1973.

Yusuf Islam fortæller til den engelske avis The Sun: "Der har været snak om, at Coldplay har stjålet melodien fra Joe Satriani, men hvis du lytter til den, kan du høre, at det er min sang. Det er "Foreigner Suite".

Yusuf Islam fortæller dog ikke noget om, hvorvidt han har tænkt sig at sagsøge Coldplay for det påståede plagiat - eller om han for den sags skyld vil sagsøge Joe Satriani, der jo så kunne tænkes også at have stjålet fra ham.

Også det ret ukendte amerikanske band Creaky Boards har for nylig været ude med en påstand om, at Coldplay-sangen minder en del om deres nummer "The Song I Didn't Write". Bandet siger, at Coldplays sanger Chris Martin har overværet en af deres koncerter og således blevet inspireret, men Martin har afvist enhver idé om plagiat.

Yusuf Islam udgav i går albummet "Roadsinger", opfølgeren til 2006's store og meget roste comebackalbum "An Other Cup", som dengang var hans første musikalbum i 28 år, efter at 70'er-ikonet Cat Stevens konverterede til islam, tog navneforandring og lagde musikkarrieren på hylden i en lang årrække. Som Yusuf Islam har han dog udgivet en række spoken word-albums med islamiske temaer, inden han gjorde pop-comeback med "An Other Cup".

Som et lille kuriosum er Yusuf Islams nye album mikset af Michael H. Brauer, som også co-miksede Coldplays seneste album og i øvrigt vandt en Grammy for det.

Følg selv nedenstående links og hør, om du kan høre lighederne

Cat Stevens: Foreigner Suite

Coldplay: Viva La Vida


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA