Burhan G på vej ud i Europa

Burhan G på vej ud i Europa

Kombinationen af en dansk soulsanger og en europæisk club-dj/producer har flere gange kastet store hits af sig - bare spørg Camille Jones og Ida Corr.

Nu har også Burhan G kastet sig ud i et samarbejde med en europæisk club-producer, nærmere betegnet tyske Dominik De Leon. Der er dog ikke tale om, at De Leon har remixet en allerede eksisterende sang, sådan som Fedde Le Grand remixede Camille Jones' "The Creeps" og Ida Corrs "Let Me Think About It" (sidstnævnte er i øvrigt co-skrevet af Burhan G).

Nej, tværtimod har Burhan G skrevet tekst og melodistemme til et eksisterende nummer, nemlig en instrumental udgave af Dominik De Leons "Everything Changes." Sangen er blevet til et forholdsvis hårdtpumpet dance-nummer i et noget højere tempo og noget mere elektronisk end Burhan G's vanlige stil. Og nu udkommer resultatet så på single.

Burhan G debuterede i 2004 med det meget roste debutalbum "Playground", der blandt andet gav ham flere nomineringer til Danish Music Awards. I 2007 kom opfølgeren "Breakout", der ligeledes fik mange pæne ord med på vejen.

"Everything Changes" udgives i hele Europa denne sommer, og som om det ikke er club-orienteret nok i sig selv, er det også netop blevet remixet af den australske producer TV Rock.

Om der så er tale om et nyt dansk, internationalt club-soul-hit på linje med "The Creeps" og "Let Me Think About  It", det må tiden vise.


Burhan G på MySpace
Dominik De Leon på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA