x

Ny fotobog om Roskilde

Ny fotobog om Roskilde

Fotografen og designeren Kajsa Gullberg, kendt for den anmelderroste fotobog „Familiealbum - portrætter fra ungeren", er nu aktuel med en ny fotobog, denne gang med intime portrætter fra Roskilde Festival.

Kajsa Gullberg fortæller følgende om sit udgangspunkt for bogen:
„Jeg tog til Roskilde Festival 2008, med det formål at fotografere den side af festivalen, som man kun meget sjældent ser skildret. Præmissen var i al sin enkelhed at finde ud af, hvad der driver mennesker, som i hverdagen lever et civiliseret liv med faste rammer, men som på en lille uge rystes sammen gennem netop musikken? Hvem er man under sit snavs, sin brandert, ekstase, udmattelse, forelskelse? Hvad gør det ved os at være sammen med 100.000 fremmede mennesker i en uge og uden noget helle?"

Der er efterhånden udgivet en del bøger med fotos fra Roskilde Festival gennem tiden, men forlaget, der udgiver bogen, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, påpeger, at det, der gør denne bog anderledes fra de øvrige fotobøger er, at "Kajsa Gullbergs styrke er, at hun har en nøgle, hun kan låse mennesker op med - en nøgle, som gør, 
at vi andre får lov til at komme helt tæt på et fremmed menneske."

Bogens engelske forord er skrevet af DR's mangeårige musikjournalist Anya Mathilde Poulsen, der også er kendt for interviewbogen "Feminint Forstærket" med en række kvindelige danske musikere, i øvrigt også med fotos af Kajsa Gullberg.

Bogen udkommer primo juni, har 96 sider og sælges til en vejledende pris på 150 kroner - til den tid blandt andet i GAFFA Shop.

Kaisa Gullbergs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA