x

Carla Bruni forarger i Frankrig

Carla Bruni forarger i Frankrig

Der har tidligere været fokus på Frankrigs førstedame Carla Bruni på grund af både sangtekster om kokain og nogle stjålne nøgenbilleder af den tidligere model. Nu er det imidlertid hendes karriere som popsanger og markedsførelsen heraf, der ligger til grund for franskmændenes forargelse.

Sagen er nemlig den, at præsidentfruens seneste udgivelse, ”Comme Si De Rien N'Etait”, er den del af en ambassadør-pakke, der sendes verden rundt til personer, der har gjort noget særligt for at promovere Frankrig på den ene eller den anden måde. Ud over albummet indeholder pakken også vin, ost og en proptrækker.

Pakken er selvsagt betalt af den franske befolknings skattepenge, og det falder ikke i god jord hos gallerne, der beskylder Bruni for at finansiere sin skrantende karriere med skattepenge. ”Comme Si De Rien N'Etait” har solgt under 90.000 eksemplarer, hvilket er ret skuffende, og det franske magasin Elle har sarkastisk foreslået, at vinen skulle klæde lytteren bedre på til at kunne udholde pladen.

GAFFAs anmelder Leonora Christina Skov var heller ikke ovenud begejstret for albumet, som hun gav to ud af seks stjerner og følgende verbale tæsk:

”[…]melodisiden så spinkel, at intet fæstner sig ud over den frapperende L’Amoureuse, der dog er noget nær identisk med Those Dancing Days Are Gone fra toeren, og Salut Marin, der lyder som hittet Tout Le Monde, fra debuten. […] Læg dertil en høflig bigband-lyd, der minder om baggrundstapetet til et slag kalaha i 70'erne, og resultatet sukker efter fornyelse.”

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA