x

Spot åbner med to symfoniorkestre

Spot åbner med to symfoniorkestre

Det har længe været kendt, at Odense Symfoniorkester sammen med Herning Drengekor - i alt 120 m/k - skulle spille sammen med den odenseanske gruppe Ave i forbindelse med åbningen af Spot Festival i Musikhuset Århus 21. maj. Men som om det ikke var nok, har Spot nu annonceret, at der dukker endnu et symfoniorkester op ved Spot-åbningen. Nemlig Lyngby-Tårbæk Symfoniorkester, som vil ledsage elektronikakunstneren Oh Land (billedet). Af logistiske årsager vil de to koncerter dog finde sted i to forskellige lokaler, nemlig henholdsvis Musikhusets Store Sal og Symfoniske Sal, idet det rent praktisk ikke kan lade sig gøre at skifte de to symfoniorkestre ud i pausen.

Oh Land alias Nanna Øland Fabricius fortæller:

- I starten havde vi håbet på musikere fra Odense Symfoniorkester, som i forvejen er til Spot-åbning. Men da det ikke kunne lade sig gøre, havde jeg "kun" en lille stryger-gruppe og en pauke-spiller i tankerne - indtil medarrangørerne fra BandBase fik skabt kontakten til symfoniorkestret fra Lyngby-Tårbæk. Og helt ærligt: Det er noget af det sjoveste, jeg nogensinde har været med til. Samtidig med at det er afsindigt hårdt, siger Nanna Øland Fabricius, der sammen med sin far, komponisten og arrangøren Bendt Fabricius (ikke at forveksle med Bent Fabricius-Bjerre) laver arrangementerne til de 65 symfonikere.

Oven på koncerten med Oh Land og Lyngby-Tårbæk Symfoniorkester lukker og slutter Spot-åbningen med endnu en konstellation med strygere, nemlig den snart albumdebuterende elektrorock/soul/pop-gruppen When Saints Go Machine (debutalbummet "Ten Makes A Face" er på gaden 18. maj), der stiller op med en strygekvartet.

Køb billetter til Spot på GAFFA Billet

TDC Plays særlige Spot-temasite med masser af musik med de optrædende

Spot Festivals hjemmeside

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA