x

Dubstep i din radio

Dubstep i din radio

Hvis du er en af dem, der synes, at dubstep er et interessant og undersøgelsesværdigt fænomen, så kan du med fordel tune ind på Ultra FMs podcast-tematisering af genren. Dette sker gennem to udsendelser, der har fokus på den engelske genres globale mutationer.  

I indeværende måned stiller Dubstep Worldwide, som podcast-serien hedder, nemlig skarpt på blandt andet det amerikanske label Argon og det russiske Subnoto 12, mens junimåneds udsendelse har fokus på skandinaviske aktører som svenske Redvolume og danske Kraken Recordings.

Ultra FM er en del af musikbibliotekernes fælles podcastportal HØRbar, der figurer på Musikbibliotek.dk. Siden februar 2007 har Herlev-Bibliotekerne været vært for en musikpodcast om den elektroniske musiks mangfoldige verden anført af de kompetente genrekendere Niels Mark og Thomas Tiedje. Det er sidstnævnte, der står bag temaserien Dubstep Worldwide, som kan nedlastes via musikbibliotek.dk/hoerbar. De to Dubstep Worldwide-udsendelser er i øvrigt nummer 25 og 26 i en række af Ultra FMs udsendelser, så der er masser af podcast-anciennitet bag de bibliofile musikentusiaster Niels Mark og Thomas Tiedje, som skiftes til at hoste det månedlige Ultra FM-progam.

Det ville være klædeligt, hvis flere biblioteker fulgte i Herlev-Bibliotekernes fodspor, således at en større samling af podcasts kunne dække flere dele af det musikalske genrespektrum.

GAFFA bragte i øvrigt tilbage i februar 2008 temaartiklen ”Bas i brystkassen” om dubsteppens indtog (side 30-31). Du kan finde artiklen i GAFFAs digitale arkiv

http://www.myspace.com/ultra_fm

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA