x

R.E.M. indspiller demoer

R.E.M. indspiller demoer

Det seneste R.E.M.-album hedder "Accelerate" og har kun omkring et år på bagen. Alligevel er Mike Mills og Peter Buck lige nu ifølge Pitchfork i studiet med produceren Tucker Martine (Laura Veirs/The Decemberists) for at indspille en række sange, der muligvis vil dukke op på det næste R.E.M.-album.

Medlemmerne af R.E.M. plejer faktisk ikke at indspille demoer, men foretrækker i stedet bare at gå i studiet og indspille. Men denne gang har Mills og Buck altså haft lyst til at indspille noget materiale, inden de officielle indspilninger begynder. Demoer, der dog ifølge Peter Buck ikke nødvendigvis er første skridt mod et nyt album.

"Jeg er ikke engang sikker på, at man kan sige, at vi er begyndt på en ny plade. Men Mike (Mills, red.) og jeg skriver hele tiden, og jeg havde en stak sange, vi har spillet til lydprøverne på den sidste turné. Jeg ville bare ikke glemme mine. Mike havde nogle ting, han gerne ville lave. Vi laver aldrig demoer, vi går bare ind og indspiller. Og jeg tænkte, "Vi har jo en masse udstyr i Portland, vi kan gøre det der". Og jeg har arbejdet i Jackpot! Studios før, så det virkede som det rigtige at gøre".

Peter Buck fortæller desuden, at det allerede nu er besluttet, at Jacknife Lee, der producerede "Accelerate", skal producere det næste album. Men han er ikke i studiet med R.E.M. lige nu, da de har valgt at indspille demoerne med Tucker Martine. Produceren stod bag de seneste udgivelser fra The Decemberists og Laura Veirs, og noget kunne tyde på, at det ikke er sidste gang, R.E.M. vil indspille med ham.

"Jeg har beundret Tuckers arbejde i rigtig lang tid, Jeg lyttede lige til Decemberists-pladen. Den kom frem på shuffle på min iPod. Jeg gik rundt, og så dukkede den op. Og før vokalen startede, tænkte jeg, "Jøsses, det lyder fantastisk", og så kiggede jeg og kunne se, at det var The Decemberists. Og det er Tucker. Han fanger en fantastisk lyd. Så det virkede som en god undskyldning for at arbejde med fyren, og ideelt ville jeg elske at blive ved med at arbejde sammen med ham i fremtiden, på den ene eller anden måde".

Til Pitchfork fortæller Buck, at han ud over demoerne har gang i et par andre projekter. Blandt andet skal han sammen med Scott McCaughey (Young Fresh Fellows og R.E.M.s liveband) og Bill Rieflin (Ministry og R.E.M.s liveband) under navnet Venus 3 være backing-orkester for Robyn Hitchcock til en række opvarmningskoncerter for The Decemberists. Derefter skal de nok også turnere med Hitchcock, når hans næste plade kommer ud. Han skal også turnere med McCaughey og en række andre musikere, hvor de skal spille Minus 5 og The Baseball Project-materiale.

Til juni vil han desuden sætte sig sammen med Mark Eitzel (American Music Club) og færdiggøre et album, de startede på for syv år siden, og så skal han såmænd også ud og spille koncerter for at fejre tyve års jubilæet for Kevin Kinney-albummet "MacDougal Blues".

Så Peter Buck har tydeligvis masser af ting på programmet i år, men der er ikke noget, der tyder på, at der endnu er planlagt en tur i studiet sammen med frontmand Michael Stipe for at indspille et nyt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA