x

Peter Viskinde svarer på trussel om fogedforbud

Peter Viskinde svarer på trussel om fogedforbud

Som nævnt tidligere i dag på GAFFA.dk vil Big Fat Snake nu kræve et fogedforbud mod deres nu tidligere guitarist Peter Viskindes fortsatte brug af Big Fat Snake-navnet. Viskinde blev i december 2008 smidt ud af gruppen grundet kunstneriske og personlige uoverensstemmelser. Han udsendte siden albummet "Reel 1" med et nyt band under navnet Big Fat Snake, ligesom han denne sommer vil give en stribe koncerter med sit nye band, stadig under navnet Big Fat Snake.

GAFFA fangede Peter Viskinde til en kommentar om truslen om fogedforbud:

- Hvad skal jeg sige? De er nogle fjolser. Jeg kan kun trække på skuldrene. De andre må have det hårdt, siger Peter Viskinde til GAFFA og fortsætter:

- Det er mig, der har fundet på navnet Big Fat Snake, og det er mig, der har retten til det. Så jeg fortsætter med det navn. Jeg fandt på det tilbage i 1990 inspireret af Bob Dylan-sangen "Wiggle Wiggle Wiggle" fra albummet "Under The Red Sky" med linjen "Wiggle wiggle like a big fat snake". Det handlede om, at musik altid er noget, der skal være i bevægelse. Dengang var det kun Anders (Blichfeldt, red.) fra den nuværende gruppe, der var med i bandet, og så Jakob Perbøll på bas og Holger Kølle på trommer. Anders syntes, det var en god idé, men han kendte ellers slet ikke noget til Dylan ud over "Blowing in the Wind", som han selv sagde, hans forældre havde terroriseret ham med, da han var barn.

Men kan du bevise, at det er dig, der har retten til navnet Big Fat Snake? Står det skrevet nogen steder?

- Du kan jo spørge dem, der har skrevet om Big Fat Snake op gennem tiden. Steffen Jungersen fra BT for eksempel. Han kender historien fra dengang. Eller Jakob Perbøll og Holger Kølle, der var med i bandet, da vi startede.

Da du udgav albummet "Reel 1" i marts, udtalte du, at du ikke ville fortsætte under navnet Big Fat Snake, og at denne plade ville være dit punktum i Big Fat Snake-sammenhæng. Men så skiftede du mening?

- Ja, for jeg fandt ud af, at det band, jeg har fået nu, er fantastisk og meget mere rock'n'roll, end det andet Big Fat Snake har udviklet sig til. Det kan da godt være, at der er nogle, der er sure over, at jeg ikke har en smørtenorstemme som Anders, men det gør ikke noget. Det her er rock'n'roll, det er de andre ikke. De andre har fået en millionæragtig indstilling til musikken. Det handler bare om at komme så hurtigt hjem som muligt, når de har været ude og spille, og så komme tilbage på golfbanen. Jeg kan jo også se, at mit nye album har fået meget bedre anmeldelser, end Big Fat Snake nogensinde har fået. Jeg kan se, at anmelderne har haft ret, når de har kritiseret det gamle Big Fat Snake for at være for poppet. Også jer fra GAFFA. I har haft ret.

Men du har da tidligere været ude at kritisere folk, der skrev negativt om Big Fat Snake?

- Ja, men jeg må indse, at jeg har været for naiv i forsøget på at redde stumperne af bandet, som en kattemor beskytter sine killinger. Men til sidst måtte jeg gå. De andre har en arrogant indstilling til publikum. For eksempel sagde de for ti år siden nej til at spille 30 opvarmningsjobs for Status Quo i England, fordi der ikke var penge nok i det. Til gengæld synes de, især Anders, at det var fedt, at sangen "Bonsoir Madame" blev brugt i en reklame for Kvickly. De tænker kun på penge. Det er skandaløst, slutter Peter Viskinde.

Peter Viskindes udgave af Big Fat Snake består af følgende personer:
Niels Ole Thorning - keyboards, Jesper Berg - trommer, Nello - bas, Steffen van Norde - guitar og Peter Viskinde - sang og guitar.

Læs om de andre Big Fat Snakes krav om fogedforbud mod Peter Viskinde her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA