x

The Twilight Sad klar med toer

The Twilight Sad klar med toer

Udgivelsen af det anmelderroste debutalbum "Fourteen Autumns & Fifteen Winters" genererede i 2007 hele to århusianske koncerter samt et besøg på Roskilde Festival, og nu er gruppen endelig klar til at følge op på successen med deres første udgivelse.

I den mellemliggende tid har gruppen var travlt beskæftiget med at turnére verden rundt, og de har desuden udsendt både en ep ("Here, It Never Snowed. Afterwards It Did ") samt en opsamling af covers og live-tracks ("The Twilight Sad Killed My Parents And Hit the Road"). Alligevel er det lykkedes dem at finde tid til at skrive og indspille materiale til et nyt album, der vil blive udsendt 21. september.

Til Pitchfork fortæller gruppens frontmand James Graham, at pladen handler om at vende tilbage til et seminormalt liv efter at have turneret land og rige rundt. Samtidig er det lykkedes Graham at skrive tekster, der er endnu mørkere end på debutpladen.

"Tekstmæssigt ved jeg ikke, om folk vil opfatte det på den måde. Men du bliver nødt til at kigge lidt dybere på sangene for at finde ud af, at de er mørkere. Det er de helt sikkert for mig. Misforstå mig ikke, den første var ikke ligefrem "Shiny Happy People". Men den nye synes jeg er mørkere. Der er helt sikkert mørkere musik. Nogle er sangene er mere melodiske, men for mig er det et mørkere album".

The Twilight Sad udsender "Forget the Night Ahead" 21. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA