x

Alive Festival vil sætte Thy på landkortet

Alive Festival vil sætte Thy på landkortet

Under mottoet "Alive Festival sparker liv i det nordjyske og sætter Thy på det musikalske landkort" afvikles Alive Festival for første gang til august i den nordjyske by Thisted, hvor man på to scener over to dage vil kunne opleve en lang række spændende danske navne.

Festivalen finder sted i dagene 14. - 15. august, og på musikprogrammet finder man navne, der spænder fra den danske grime-dronning Lucy Love til popfænomenet Sys Bjerre. Derudover er blandt andet også Figurines og WhoMadeWho blevet offentliggjort, og flere vil komme til løbende.

I en pressemeddelelse fremgår det, at festivalens arrangører ikke mener, at nye og eksperimenterende danske navne bør være forbeholdt de unge i landets større byer, og derfor står de nu bag dette nye tiltag, der skal profilere en lang række danske bands for det nordjyske musikpublikum.

Festivalen er blevet til i et samarbejde mellem unge ildsjæle fra Thy og mere erfarne unge fra København med erfaring fra musik- og eventbranchen, og festivalen er en non-profit event baseret på frivilligt arbejde og støtte fra blandt andet Kulturaftale Nordjylland og landdistriktsudviklingsmidler.

Udover at præsentere aktuelle og spændende navne på dette års festival samt gøre det til en tilbagevendende begivenhed, er det formålet at udnytte den ekspertise, festivalen byder på hele året rundt. Ved at inddrage lokale unge i festivalens planlægning og afvikling, formidles der erfaring med arrangørrollen. Sammen med etablering af en rådgivningsinstans via festivalens hjemmeside, skal unge i Nordjylland kunne få råd og vejledning til at skabe egne kulturelle arrangementer.

Første udgave af Alive Festival kan opleves i dagene 14. - 15. august i Thisted, og billetter kan købes via GAFFA Billet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA