x

Stort fremmøde til Spots åbningsaften

Stort fremmøde til Spots åbningsaften

Der var et stort fremmøde, da Spot Festival 2009 slog portene op til tre dage med masser af musik. Efter åbningstaler fra festivalens leder Gunnar Madsen og den engelske musikjournalist Neil McCormick fik danske Ave lov til at spille de første toner på Spot.

Musikhusets store sal blev ligeså stille fyldt med mennesker, og blandt de fremmødte var borgmester Nicolai Wammen, da Spot 2009 gik i gang. Efter en mindre forsinkelse gik festivalens leder Gunnar Madsen på scenen for at byde publikum velkommen til tre dage med musik. I dagens anledning havde han hat på - en hat, som skulle vise sig at have en større betydning. Gunnar Madsen spurgte salen, om han skulle tage hatten af, hvortil publikum råbte både ja og nej. Det ledte Gunnar Madsen frem til, at der altid vil være uenighed - også indenfor musikken. Det er ikke alle, der kan lide det samme, og derfor var han glad for, at programmet på Spot er så bredt, som det er.

Efterfølgende gik musikjournalist fra The Daily Telegraph Neil McCormick på scenen og fortalte blandt andet om, hvordan han har det med Spot Festival, som, han i øvrigt mener burde hedde Spotless, da det er den reneste festival, han nogensinde har været på. Derudover fortalte han om, hvordan musikbranchen er ved at ændre sig.

Ave åbnede Spot 2009 sammen med Odense Symfoniorkester og drengekor. Da talerne var færdige, gik danske Ave på scenen assisteret af Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor. Det var en anderledes oplevelse, da det for eksempel er sjældent at se en Roland Juno 60-synthesizer side om side med en masse strygere. Endnu mere specielt blev det, da Ave benyttede sig af en rytmesektion, der bestod af fire gamle skrivemaskiner. De blev i øvrigt bakket op af et trampende symfoniorkester, der i dagens anledning havde militærstøvler på.

Da Ave havde spillet det sidste nummer, blev de mødt af en stående applaus fra en meget begejstret publikum.

En spændende åbning på årets Spot Festival.

Læs anmeldelsen af koncerten her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA