x

Peter Viskinde kræver fogedforbud mod Anders Blichfeldts gruppe

Peter Viskinde kræver fogedforbud mod Anders Blichfeldts gruppe

Den efterhånden noget farceagtige strid om retten til navnet Big Fat Snake har fået et nyt kapitel. For en uge siden var det Anders Blichfeldts udgave af gruppen, der ville nedlægge fogedforbud mod Peter Viskindes brug af navnet Big Fat Snake til dennes nye gruppe. Et band, han har dannet efter at være blevet smidt ud af den gruppe, han dannede sammen med Anders Blichfeldt i december 1990, men som han blevet fyret fra i december 2008 grundet kunstneriske uoverensstemmelser.

Dengang fortalte Anders Blichfeldts udgave af bandet, at de ville kræve et fogedforbud mod Peter Viskindes brug af navnet for at undgå forvirring om, hvilke af de to pt. eksisterende udgaver af Big Fat Snake, der spiller ved deres kommende koncerter. Og Peter Viskinde svarede, at han tog truslen om et fogedforbud med sindsro, da det var ham, der havde rettighederne til navnet Big Fat Snake.

Nu oplyser Viskinde så i en pressemeddelelse, at man kan gå ind på patent- og varemærkestyrelsens database på hjemmesiden www.dkpto.dk og søge på, hvem der ejer retten til navnet Big Fat Snake. Og hvis man gør det, kommer Viskindes navn ganske rigtigt frem.

GAFFA ringede til Peter Viskinde for at høre nærmere om denne nye udvikling i sagen.

Da vi interviewede dig for en uge siden, sagde du ikke noget om, at du havde fået registreret Big Fat Snake som varemærke. Hvornår er det sket?

- Min advokat og jeg genopfriskede lige hinandens hukommelse. Det skete faktisk tilbage i 1997 i fuld forståelse med Anders. Det var bare for god ordens skyld, for vi vidste jo begge godt, at det var mig, der havde fundet på navnet.

Du skriver i en pressemeddelelse, at du vil have Anders Blichfeldts brug af navnet stoppet, fordi Big Fat Snake for dig er lig med en gruppe med både ham og dig. Hvordan kan det så være, du har dannet en ny gruppe med navnet Big Fat Snake?

- Det var mest som et statement, for at få folk til at høre efter, hvad jeg havde at sige. Jeg vil da gerne fortsætte med det nye band under navnet Big Fat Snake, men jeg kan også klare mig uden. Og selvom jeg vinder retten til navnet Big Fat Snake, kan det godt være, jeg begraver det og finder på et andet navn til mit nye band.

Peter Viskinde fortæller videre, at han regner med at mødes med Anders Blichfeldts gruppe i fogedretten hele to gange inden for den nærmeste fremtid. Anders Blichfeldts gruppes krav om fogedforbud mod Peter Viskinde skal nemlig foregå i Viskindes retskreds, det vil sige Århus, mens Viskindes modsatrettede krav om fogedforbud skal finde sted i Blichfeldts & Co.s retskreds, enten København eller Hillerød. Uanset hvem der får medhold, vil sagen senere skulle efterprøves ved en civil domstol, medmindre parterne kommer frem til et forlig.

Klassens dreng skal ikke bestemme
GAFFA har også fået en kommentar til sagen fra Asger Steenholdt, bassist i Anders Blichfeldts udgave af Big Fat Snake, om hans kommentar til denne seneste udvikling i sagen:

- Jeg tror ikke, Peter kan overraske os længere. Den eneste måde, han ville kunne overraske os på var, hvis han gav op. Det her er efterhånden blevet en joke. Det, det handler om, er at klassens frække dreng ikke skal have lov til at bestemme over de andre. Det handler om demokrati. Men selvfølgelig handler det også om, at det at spille i Big Fat Snake er vores levevej, og det er ikke noget, vi er det mindste flove over.

Men Peter Viskinde siger jo, at han har retten til navnet Big Fat Snake, og at han har haft det siden 1997.

- Det passer ikke. Han har søgt patent- og varemærkestyrelsen for seks uger siden, og der er to måneders frist, hvor andre kan gøre indsigelse. Og det har vi selvfølgelig gjort. Og det er altså ikke Peter, der har fundet på navnet Big Fat Snake. Det har Peter og Anders gjort i fællesskab, siger Asger Steenholdt og slutter af med følgende bredside:

- Peter har været ude af bandet i fem måneder nu, så faktisk har Jens (Fredslund, trommeslager, red.) og Pete (Repete, keyboardspiller, red.) været med længere tid end ham nu. Og Peter vil gerne fremstille sig selv som et offer, men han bor samtidig i et af Århus' dyreste huse. Og han siger, at hans nye plade er meget mere rock'n'roll end vores. Jeg kan kun opfordre folk til at lytte og dømme selv.

Påstand mod påstand
GAFFA ringede tilbage til Peter Viskinde for at høre, om det er rigtigt, at han først får seks uger siden har søgt om retten til navnet Big Fat Snake.

- Nej, det er registreret tilbage i 1997. Det eneste, der er sket for nylig er, at min advokat har genopfrisket patent- og varemærkestyrelsens hukommelse. Asger ved ikke, hvad han taler om, og han var jo knap nok med i bandet i 1997, slutter Peter Viskinde.

I en ganske anden Peter Viskinde-relateret historie fortæller Viskinde til GAFFA.dk, at han i forbindelse med weekendens Spot Festival har mødtes med The William Blakes, som han tidligere har sagt ja til at samarbejde med, og at han har planer om at lave en plade med dem inden længe.

- Jeg så deres koncert, og de er skidegode. Og de er nogle driftige folk, så vi skal nok finde ud af noget snart. Jeg er fuld af optimisme.

Opdatering:

En nærmere søgning på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside viser, at Peter Viskinde søgte om retten til navnet tilbage i 1996, men at ansøgningen dengang blev afvist. Han har søgt igen i marts 2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA