x

Markante metalfestivaler i Göteborg

Markante metalfestivaler i Göteborg

Hører man til den gruppe af rettroende heavyhoveder, der vanen tro ikke bliver imponeret over Roskilde Festivalens rock- og metalprogram, kan man med fordel gøre sig selv den tjeneste at aflægge Göteborgs Metaltown-festival et besøg. Helt uden Coldplay og lignende strømlinere fyres der op i kedlerne for 15.000 gæster i Sveriges næststørste by, og med kun tre timer i bil fra hovedstaden kan kun den strikse Talebanlignende alkoholpolitik være en (u)sober undskyldning.

På de tre scener kan der høres en del større amerikanske navne, ligesom et vis sydligt beliggende skandinavisk land også er godt repræsenteret.
Vigtigst må være den store amerikanske maskerade Slipknot (billedet), der efterhånden har buldret sig meget tæt på at tilhøre metalscenens største acts. Et andet stort band er den ligeledes tildækkede Marilyn Manson, der netop er aktuel med skiven "The High End Of Low". Denne treenighed afsluttes med Disturbed, der senest udgav det stærke album "Indestructible" i sommeren 2008.

Svenskerne selv er også godt repræsenteret, og denne anmelder ser i høj grad frem til at nyde metalrock'n'rollerne Mustasch live, men også The Haunted og Opeth må siges at høre til i den sjove ende af den svenske metalscene, ligesom de progressive Evergrey vides at kunne levere et medrivende show.
Som en interessant international kuriositet er der overraskende nok satset på hele tre japanske bands, og hvis man ikke har den helt store kendskab til metalmusik fra den opgående sols land, er det her i hvert fald den oplagte mulighed.

Er man til ægte Guitar Hero-lir er mestrene ud i den slags udfoldelser, multinationale Dragonforce, også at finde på scenen. Det plejer at være en underholdende oplevelse, der dog kan trække lidt for langt ud, så mon ikke at en festivals lidt kortere spilletid vil passe udmærket til strengeshowet.
Præcis tyve dage efter, at Danmark forhåbentlig har tævet svensken i fodbold, er der også muligheden for at gøre grønsværsdrengene kunsten efter på udebane og ligeledes overtage metaltronen. Den formation, der skal gøre det arbejde, består til Metaltown af Hatesphere, Pilgrimz og ikke mindst formstærke Volbeat, som bør kunne gøre et godt indtryk i nabolandet.

Hvis man også vil have spædet det hele op med lidt i den mere punkede ende af guitarskalaen, kan det også anbefales at dukke op allerede den 25., hvor "West Coast Riot" afholdes på præcis samme sted som Metaltown. Her headliner legendarisk Social Distortion sammen med Sick Of It All, Suicidal Tendencies (blandt andet kendt for at være Metallica-bassist Rob Trujillos først band) og Pennywise, samt forholdsvist bindegale Gogol Bordello.

Metal Towns hjemmeside

West Coast Riots hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA