x

The Whitest Boy Alive med flere til Roskilde

The Whitest Boy Alive med flere til Roskilde

Roskilde Festival nærmer sig med yderst behagelige skridt, men festivalen er ikke helt færdig med at offentliggøre optrædende til årets festival. Traditionen tro er onsdag lig med offentliggørelsen af nye navne, og her i den absolute slutspurt har festivalen hevet tre spændende bands op af hatten: The Whitest Boy Alive, I'm From Barcelona og Wavves.

The Whitest Boy Alive består af den norske sanger Erlend Øye og hans tyske band, der på original vis blander funk, elektronik og pop til både iørefaldende og meget dansabel musik, der ikke mindst vækker begejstring live. Da The Whitest Boy Alive sidst spillede på Roskilde Festival i 2007, gav GAFFAs anmelder Peter Ramsdal eksempelvis de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: "Øye og venner var fantastisk spillende og i stand til at improvisere ud fra det musikalske udgangspunkt, så koncerten næsten mindede om én lang jamsession, og Odeon på det nærmeste blev omdannet til en smeltende club".

I'm From Barcelona er trods navnet, som elskere af "Halløj På Badehotellet" vil nikke genkendende til, ikke fra Spanien, men fra Sverige. Gruppen spiller alternativ pop med et utal af blæsere, synthesizers, harmonika og korsangere. Trods en besætning svarende til halvandet fodboldhold - da gruppen spillede på Rust i januar var der 18 på scenen - er lyden ofte ganske let og med et umiskendeligt præg af svensk pop.

Wavves er et alias for enmands-støjrockgruppen Nathan Williams, der spiller enkle, iørefaldende sange om blandt andet skateboards og kedsomhed og live har en trommeslager med. Wavves skulle egentlig have spillet på Loppen 14. juni, men har aflyst både den koncert og en række andre europæiske koncerter grundet overanstrengelse. Wavves ventes dog klar igen til Roskilde, oplyser festivalen til GAFFA.

Roskilde Festival finder sted i dagene 2.-5. juli med warm up fra 28. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA