x

DeVotchKa til København

DeVotchKa til København

Hvem ka'? DeVotchKa! Undskyld, men den lå lige til den platte højrefod. I hvert fald er Denver, Colorado-bandet DeVotchKa garanter for en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige med deres originale blanding af alternativ rock, østeuropæisk folkemusik, punk, mexicansk Mariachi-musik og meget mere. Og efter en succesfuld koncert i Lille Vega i april 2008 vender gruppen nu tilbage til Vega, hvor de kan opleves mandag den 17. august.

DeVotchKa er en kvartet, der både synger og betjener instrumenter som klaver, trompet, theremin, bouzouki, violin, harmonica, melodika, sousafon, kontrabas, trommer og slagtøj. Dog ikke alt sammen på én gang.

Kvartetten har eksisteret siden 1997, men det var dog først i samarbejdet med komponisten Mychael Danna, i forbindelse med soundtracket til filmen "Little Miss Sunshine", at DeVotchKa for alvor brød igennem. Filmen var en succes, og både film og soundtrack var nomineret til Oscars i 2006.

Derudover har DeVotchKa været backingband for forskellige såkaldte burleske-shows, altså groteske og af og til erotiske teaterstykker, blandt andre med burleske-stjernen Dita von Teese, også kendt som Marilyn Mansons eks-hustru.

DeVotchka albumdebuterede i 2000 med "SuperMelodrama" og har i alt udgivet fem album, senest "A Mad & Faithful Telling" fra 2008.

Forsalget til koncerten starter torsdag den 4. juni via Billetlugen / 70 263 267 samt Fona-butikker landet over.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA