x

Nephew får fremragende anmeldelser - og lidt ris

Nephew får fremragende anmeldelser - og lidt ris

Så er det i dag, Grundlovsdag, at Nephew udgiver deres fjerde studiealbum, "DanmarkDenmark". Albummet er allerede blevet anmeldt i en række medier i dagene op til udgivelsen, og her på udgivelsesdagen er flere anmeldelser kommet til, så man kan danne sig et samlet billede af modtagelsen.

Og den må siges at være ganske pæn. Albummet får adskillige femstjernede anmeldelser og hele seks ud af seks hjerter i Politiken. Her kalder Erik Jensen albummet "et moderne mesterværk" og skriver blandt andet: "Et album, der i den grad favner sin samtid, men også de unikke og universelle kvaliteter, som vil gøre det høreværdigt i mange år fremover i ’DanmarkDenmark’".

Også Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, Århus Stiftstidende, BT og GAFFA uddeler fem stjerner.

Information tildeler ikke stjerner, men Klaus Lynggaard er godt tilfreds med albummet og afslutter sin lange anmeldelse (der dog handler lige så meget om Lynggaards forhold til den såkaldt kreative klasse og dennes angiveligt nedladende holdning til Nephew som om selve albummet) således: "Så altså summa summarum og i fuld fart ud af den kreative klasse (før jeg får knækket min sabel, bliver frataget mine ordener og ekskluderet med vanære og syv slægtleds forbandelse) giver jeg uden tøven 'DanmarkDenmark' min anbefaling med på vejen. For what it's worth."

DR's musiksite dr.dk/musik giver fire ud af seks stjerner.

Der er dog også mere forbeholdne anmeldelser. Urban, Metro Express/Soundvenue og Ekstra Bladet giver alle tre stjerner. Ekstra Bladets Thomas Treo slutter sin anmeldelse således: "Det gebommerlige åbningsnummer, ’D.T.A.P.’, indvarsler en ny begyndelse for Nephew med kampklar, knyttet næve, men over 51 minutter har slænget slet ikke ammunition nok til at skyde sig ind i dansk rocks superliga, hvis vi vel at mærke snakker kunst og ikke kundetække."

I forbindelse med udgivelsen af det nye album kan du i øvrigt læse et særligt interview andetsteds på GAFFA.dk - et interview, som ikke er identisk med det, som du kan læse i det aktuelle juninummer af GAFFA. I dette interview kan du blandt andet læse om de enkelte bandmedlemmers bud på en sang, der for dem er indbegrebet af Danmark, og om Simon Kvamm nogensinde bliver træt af Simon Kvamm. Læs interviewet her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA