x

Heather Nova i DR Koncerthuset

Heather Nova i DR Koncerthuset

Det er ved at være et stykke tid siden, vi har hørt noget til den Bermuda-fødte og -opvoksede sangerinde og sangskriver Heather Nova på disse kanter, men nu kommer hun tilbage. Nærmere betegnet for at give koncert i DR Koncerthuset i København 12. november.

Heather Nova blev født i 1967 og tilbragte en del af sin barn- og ungdom med at sejle rundt i det caribiske øhav i sin fars hjemmebyggede 40-fod båd, som i flere år udgjorde familiens hjem. Hér lyttede den unge Heather til gamle kassettebånd med kunstnere som Van Morrison, Neil Young og Bob Dylan og forelskede sig i både musikken og lyrikken.

Først i firserne flyttede Heather Nova med familien til USA og slog sig ned i Vermont i det nordøstlige USA. Heather tog siden eksamen i film fra den prestigefyldte Rhode Island School of Design, hvor blandt andre også Talking Heads har slået deres folder, inden hun besluttede at satse på musikken og flyttede til - ikke New York, men London. Her udgav hun i 1993 sit debutalbum "Glow Stars". Det store gennembrud kom dog først året efter med albummet "Oyster". Siden har Heather Nova udgivet en række anmelderroste album - i alt otte studiealbum - der også har givet hende et pænt publikum, og hun har optrådt i Danmark adskillige gange. Eksempelvis var hun en af de allerførste kunstnere, der optrådte på Århus-spillestedet VoxHall kort efter åbningen i 1999.

Heather Novas seneste album er "The Jasmine Flower" fra sidste efterår. Et album, som dog endnu ikke er udgivet officielt i Danmark, men det kan man jo håbe på sker inden koncerten i DR Koncerthuset. Heather Nova er i øvrigt i dag, efter 12 år i London, flyttet tilbage til Bermuda.

Billetsalget til koncerten starter på mandag 8. juni kl. 10 fra dr.dk, BilletNet.dk, på telefon 70 15 65 65, eller på det lokale posthus.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA