Nyhed

Heather Nova i DR Koncerthuset

Den Bermuda-fødte sangerinde og sangskriver gæster København i november

Det er ved at være et stykke tid siden, vi har hørt noget til den Bermuda-fødte og -opvoksede sangerinde og sangskriver Heather Nova på disse kanter, men nu kommer hun tilbage. Nærmere betegnet for at give koncert i DR Koncerthuset i København 12. november.

Heather Nova blev født i 1967 og tilbragte en del af sin barn- og ungdom med at sejle rundt i det caribiske øhav i sin fars hjemmebyggede 40-fod båd, som i flere år udgjorde familiens hjem. Hér lyttede den unge Heather til gamle kassettebånd med kunstnere som Van Morrison, Neil Young og Bob Dylan og forelskede sig i både musikken og lyrikken.


Først i firserne flyttede Heather Nova med familien til USA og slog sig ned i Vermont i det nordøstlige USA. Heather tog siden eksamen i film fra den prestigefyldte Rhode Island School of Design, hvor blandt andre også Talking Heads har slået deres folder, inden hun besluttede at satse på musikken og flyttede til - ikke New York, men London. Her udgav hun i 1993 sit debutalbum "Glow Stars". Det store gennembrud kom dog først året efter med albummet "Oyster". Siden har Heather Nova udgivet en række anmelderroste album - i alt otte studiealbum - der også har givet hende et pænt publikum, og hun har optrådt i Danmark adskillige gange. Eksempelvis var hun en af de allerførste kunstnere, der optrådte på Århus-spillestedet VoxHall kort efter åbningen i 1999.

Heather Novas seneste album er "The Jasmine Flower" fra sidste efterår. Et album, som dog endnu ikke er udgivet officielt i Danmark, men det kan man jo håbe på sker inden koncerten i DR Koncerthuset. Heather Nova er i øvrigt i dag, efter 12 år i London, flyttet tilbage til Bermuda.

Billetsalget til koncerten starter på mandag 8. juni kl. 10 fra dr.dk, BilletNet.dk, på telefon 70 15 65 65, eller på det lokale posthus.


 

 

ANNONCE