x

Slaraffenland spiller til balletperformance

Slaraffenland spiller til balletperformance

Den 13. og 14. juni har Cross Connection Ballet sat sig for at udviske grænsen mellem øvelokalet og scenepræstationen, når kompagniet præsenterer en anderledes og meget ambitiøs performance i Stærekassen i København.

 “Under Construction” er i følge en pressemeddelelse et miks af fuldendte performances og spontane udfoldelser, der udvisker grænserne mellem øvelokalet og scenepræstationen Resultatet er blevet til igennem en to ugers workshop, hvor dansere, koreografer og musikere fra hele Europa sammen har udviklet og arbejdet med balletterne.

Slaraffenland er inviteret inden for i dansens verden for at spille live flere gange i løbet af aftenen. Ligeledes vil bandet sammen med et udvalg af dansere skabe en improviseret ballet på stedet.

Da Slaraffenland spillede til Pop Revo den 1. maj, gav GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt følgende beskrivelse af bandets optræden:

”Scenen og gruppens mikrofonstativer og instrumenter var smukt pyntet med blomster, som hurtigt viste sig at stå godt til gruppens elegante og nuancerige musik. En musik, som kan beskrives som en meget sofistikeret, let jazz-inspireret artrock med forholdsvis avancerede akkordsammensætninger og breaks og flittig brug af blæseinstrumenter som tværfløjte, klarinet, saxofon og trombone samt unisone vokaler fra tre eller fire herrestemmer, der sammen gjorde det ud for lead-vokaler. Med andre ord en teknisk svær musik, men den lød let, elegant og egentlig iørefaldende, som den blev spillet og sunget af de veloplagte og meget velspillende musikere.”
 
I Stærekassens foyer vil man desuden før forestillingsstart kunne opleve danserne og dele af koreografierne taget ud af deres kontekst og installeret på trapper, afsatser, i garderoben og i baren. Publikum vil også blive underholdt med overraskende indslag bestående af både musik, dans og video i pausen. Blandt andet med nykomponeret musik af Oh Land.

Der er således lagt op til en eksperimenterende aften, der har til formål at udfordre og overraske på flere planer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA