x

Fleetwood Mac i Parken

Fleetwood Mac i Parken

Fleetwood Macs historie går helt tilbage til 1967, hvor bandet spillede ren, traditionel blues under ledelse af guitaristen Peter Green og debuterede med et album, der lå i toppen af den engelske hitliste i 13 måneder. Bandets "rygrad" har siden da været en rytmesektion bestående af Mick Fleetwood og John McVie, mens resten af medlemmerne og ikke mindst det musikalske udtryk hele tiden har ændret sig.


Vendepunktet for Fleetwood Mac kom i 1974, hvor de slog sig ned i Californien og indlemmede Lindsey Buckingham og Stevie Nicks i gruppen. Den indbyrdes kemi omkring sangskrivning og sound resulterede i "Rumours" fra 1977, der flere gange er blevet kaldt et af verdens bedste albums. Pladens hits som "Go Your Own Way", "Dreams", "Don't Stop" og "You Make Loving Fun". "Rumours" indkasserede et utal af musikpriser det år.

"Rumours" har til dato solgt 25 millioner eksemplarer, og alt i alt står Fleetwood Mac på verdensplan for et pladesalg på mere end 100 millioner.
 
Fleetwood Mac – forstået som Fleetwood og McVie – har spillet i Danmark ved enkelte lejligheder, men det er første gang, at "Rumours"-medlemmerne Nicks og Buckingham er med her i landet. Danmark er i mange år blevet sprunget over på Fleetwood Macs relativt korte Europabesøg. Ydermere er koncerten i Parken intet mindre end premieren på Fleetwood Macs Europaturné "Unleashed".

Koncerten i Parken bliver i mere intime rammer, end Parken normalt tilbyder, uden øvre tribuner og med siddepladser lige foran scenen – cirka halv størrelse. Årstiden taget i betragtning er der tag på Parken.
 
Billetsalget starter på mandag 15. juni kl. 10 fra Billetlugen.dk, på telefon 70 263 267 samt i Fona. Billetterne koster kr. 595, og kr. 450,- Derudover vil der komme et lille antal VIP-billetter i salg – siddepladser umiddelbart foran scenen – yderligere info følger på billetlugen.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA