x

GAFFA interviewer Throbbing Gristle

GAFFA interviewer Throbbing Gristle

Throbbing Gristle, fra venstre: Chris Carter, Cosey Fanni Tutti, Peter Christopherson, Genesis P-Orridge

Den engelske gruppe Throbbing Gristle spiller en eksklusiv, udsolgt koncert på Statens Museum for Kunst fredag den 19. juni klokken 22:00. Koncerten, der er arrangeret af artFREQ og Statens Museum for Kunst, bliver den første optræden i Skandinavien, siden det legendariske avantgarde-ensemble blev dannet i London i 1975. I forbindelse med koncerten viser walisiske Cerith Wyn Evans sin kunstfilm "The Sky Is As Thin As Paper Here", der får verdenspremiere ved koncerten i København. Cerith Wyn Evans vil også være til stede ved koncerten.

Throbbing Gristle udspringer af performance-kunstscenen og debuterede i 1977 med albummet "The Second Annual Report". I 1981 gik de i opløsning, men blev gendannet i 2002. Gruppen har gennem tiden udgivet en lang række album, hvoraf det seneste er "The Third Mind Movements" fra april i år. Throbbing Gristle er igennem deres musikalske virke blevet anerkendt som nogle af grundlæggerne af genren industrial, ligesom de har trukket på genrer og udtryksformer som elektronisk musik generelt, krautrock, kompositorisk støjmusik, punk, spoken word, musique concrète, fluxus, performancekunst, og meget mere.

I forbindelse med koncerten i København har GAFFA lavet et langt interview med Throbbing Gristles Peter Christopherson. Peter Christopherson fortæller blandt andet, at han ikke føler sig beslægtet med ret meget af det musik, der kaldes industrial, at der ikke er ret mange musikere, der helt har kunnet eftergøre det, Throbbing Gristle gjorde tilbage i 1970'erne, og at gruppens sammenhold med deres fans nærmest var en forløber for sociale netværk som Facebook, MySpace og Twitter.

Læs det lange interview her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA