x

Popkomm 2009 er aflyst

Popkomm 2009 er aflyst

En af Europas største musikbranchemesser, Popkomm i Berlin, er aflyst i år, skriver messen på sin hjemmeside.

Messen finder sted hvert år i september og plejer at tiltrække 10-15.000 musikbranchefolk og byder både på en decideret messedel og koncerter over hele byen. Koncerter, som også er åbne for publikum. Men det bliver ikke til noget i år.

Det er, ikke overraskende, finanskrisen, der får skylden for aflysningen. På musikmessens hjemmeside udtaler messedirektør Dr. Ralf Kleinhenz:

"En situation, som blev tydelig tidligt på året ved Midem-messen i Cannes lader også til at påvirke Popkomm i Berlin. På trods af positive reaktioner på den nye event-lokation og et tilfredsstillende antal udstillere forventer vi grundet den økonomiske situation en betragtelig nedgang i antallet af besøgende branchefolk. Af hensyn til udstillerne har vi derfor besluttet at udskyde Popkomm et år."

I 2008 deltog 843 udstillere fra 52 lande i Popkomm, og mere end 14.000 branchefolk gæstede messen, heriblandt repræsentanter fra både store og mindre pladeselskaber, musikforlag såvel som koncertarrangører, film- og tv-selskaber, reklamefolk og spil- og mobiltelefonproducenter.

GAFFA har de senere år dækket Popkomm-messen med anmeldelser og reportager, men det bliver der altså ikke noget af i år.

Festivalen oplyser endvidere, at den vil vende stærkt tilbage i 2010 med et nyt og forbedret koncept.

Danskerne kommer måske alligevel

GAFFA har kontaktet Thomas Rohde, leder af Music Export Denmark (MXD), for en kommentar til den aflyste messe, hvor MXD plejer at være stærkt repræsenteret. Thomas Rohde siger:

– Det er selvfølgelig ærgerligt, og lige nu analyserer vi på situationen. Men vi har jo i de senere år kørt vores showcase Spot On Denmark i Berlin samtidig med, men uafhængigt af Popkomm, en showcase som ifølge Popkomm har været blandt de fem mest besøgte showcases under messen. Meget tyder på, at vi også vil gøre det i år og så fokusere på især det tyske marked. Og vi ved, at flere andre lande har planer om at gøre noget lignende. Men lige nu sidder vi og overvejer det.

Med andre ord er der altså stadig en vis mulighed for, at Berlin vil emme af dansk musik i dagene 17.-19. september.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA