x

Det bliver godt vejr på Roskilde

Det bliver godt vejr på Roskilde

Et af de helt store samtaleemner forud for årets Roskilde Festival er, ud over de optrædende kunstnere, selvfølgelig vejret. Enhver festivalgænger frygter selvsagt en gentagelse af det rekord-voldsomme regnskyl over festivalen i 2007, der mildt sagt lagde en dæmper på den gode stemning og fik mange til at tage hjem før tid.

Men i år skulle det blive ganske anderledes, at dømme efter 14-dages vejrudsigten Accuweater.com. Vejrudsigten gælder ganske vist København og ikke selve Roskilde, men der er jo kun 30 kilometer mellem de to byer, så den helt store forskel kan der næppe blive tale om.

Og ifølge Accuweather vil det faktisk næsten ikke regne i dagene 28. juni-5. juli, hvor festivalen finder sted. Et par dage vil det blive delvis overskyet, men de fleste dage vil solen faktisk skinne. På åbningsdagen for Warm Up, altså 28. juni, vil det ligefrem blive op til 27 grader, og både her, den. 29. og 30. juni og den 5. juli vil solen skinne fra en skyfri himmel. Ingen af dagene fra 28. juni-5. juli vil det blive under 21 grader. Under selve festivalen, altså fra 2.-5. juli vil der hver dag være 21-22 graders varme, og nattetemperaturen vil ligge på 13-14 grader. Vinden vil være svag fra 4-24 km/t.

Med andre ord bliver det altså svært at bevare pessimismen forud for årets Roskilde Festival.

For god ordens skyld skal det dog tilføjes, at vejrudsiger, der går længere end en uge frem i tiden, er forbundet med en vis usikkerhed.

DMI's 14-dages-oversigt for Roskilde by viser i øvrigt et tilsvarende billede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA