x

Koncertfilm med Madness i København

Koncertfilm med Madness i København

Næste søndag, den 2. juli, står det legendariske, genopstandne ska-band Madness på Orange Scene på Roskilde Festival og giver den efter alt at dømme gas med både nye numre og gamle hits som ""Night Boat to Cairo", "One Step Beyond", "House Of Fun" og ikke mindst "Our House", der fik nyt herhjemme i forbindelse med Ungdomshusets dødskamp.

Nu har du så en mulighed for at varme op til koncerten, eller trøste dig med en erstatning, hvis du ikke skal til Roskilde. Cinemateket i København har nemlig fredag den 26. juni klokken 22 premiere på Julian Temple spritnye koncertfilm, der ligesom Madness' nyligt udsendte comeback-album har titlen "The Liberty of Norton Folgate". Filmen er optaget live på Hackney Empire i London i juni 2008.
 
Madness blev dannet i 1976, og slog igennem i slutningen af 70'erne med deres iørefaldende og dansable ska-pop og både vittige og samfundskommenterende tekster om hverdagslivet i England. I 1986 gik de dog i opløsning, men blev gendannet i 1992. Op gennem 90'erne og 00'erne har de dog været mindre produktive end i de unge år. "The Liberty of Norton Folgate" er deres første album med nyt materiale i ti år.
 
Julien Temple er en garvet og anerkendt musikfilms-instruktør, der blandt andet står bag den kontroversielle Sex Pistols-film "The Great Rock n' Roll Swindle" (1980) og det roste Joe Strummer-portræt, "The Future is Unwritten" (2007).

Cinemateket lover at fejre den danske premiere på "The Liberty of Norton Folgate" med overraskelser, præmier og en sjælden forfilm fra, som de udtrykker det, "dengang far gik med seler og porkpie-hat."
 
Efter filmen er Asta Bar åben, og DJ Kaptajn Knas spiller dansabel ska, new wave og punkrock.
 
Billetter kan bestilles på telefon 33743412.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA