x

Michael Jacksons dødsårsag fortsat ukendt

Michael Jacksons dødsårsag fortsat ukendt

Michael Jacksons lig blev fredag undersøgt af Los Angeles-politiets retsmediciner, der efterfølgende afholdt en pressekonference og fortalte, at den tre timer lange undersøgelse ikke gav et svar på, hvorfor Michael Jackson døde af hjertestop 25. juni. Der var dog ikke noget, der tydede på, at der var tale om en forbrydelse.

Retsmedicineren har dog bestilt en række prøver, der blandt andet skal afsløre, hvilke stoffer Jackson havde i blodet, da han døde. Det forventes, at resultaterne af disse prøver ligger klar om fire til seks uger. Folk omkring Jackson har udtalt, at sangeren fik en lang række smertestillende præparater, men over for politiet har Jacksons læge, Dr. Conrad Murray, benægtet, at han skulle have givet sangeren en sprøjte med smertestillende medicin, kort før han døde.

Murray var den sidste, der så Jackson i live. Det var ham, der tilkaldte politiet, og ifølge hans forklaring fandt han sangeren livløs i sit soveværelse og forsøgte at genoplive ham. Ifølge politiet er Murray ikke under mistanke, men han er udelukkende blevet afhørt for at få afklaret visse detaljer omkring Jacksons død.

Det virker dog, som om Jacksons efterladte ikke er helt tilfredse med den vurdering. De har i første omgang bestilt en ny obduktion af en uafhængig læge, og via præsten og politikeren Jesse Jackson har de udtalt, at de fandt Dr. Conrad Murrays opførsel efter 911-opkaldet "bizar". Politiet kunne nemlig ikke få fat i Murray efter Jacksons død, men han henvendte sig senere selv til politiet.

Om sagen sagde Jesse Jackson til New York Times:

"Du kan ikke hele såret, før du har taget glasset ud. Og spørgsmålet om, hvad doktoren gjorde eller ikke gjorde, er glasset i såret".

Det forventes, at Michael Jackson vil blive begravet på onsdag, men der er endnu ikke kommet en officiel melding om, hvor og hvornår begravelsen vil finde sted.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA