x

Musikere støtter irakerne i Brorsons Kirke

Musikere støtter irakerne i Brorsons Kirke

En række danske musikere er indgået i et nyt initiativ med navnet Støttekreds For Irakerne I Kirken, der har til formål at støtte op om de udvisningstruede irakere, der nu på sjette uge sidder i Brorsons Kirke i København. Blandt de involverede musikere finder man Simon Kvamm, Kira Skov og Ane Trolle.

Målet for støttekredsen er ifølge en pressemeddelelse at støtte op om irakerne på forskellige måder, blandt andet ved at arrangere koncerter og andre arrangementer, som kan bakke op om irakernes situation.

På støttekredsen webside kan man finde en række udtalelser blandt andet fra de danske musikere, der modsætter sig udvisningen af de irakiske flygtninge. En af dem er sangskriveren Simon Kvamm fra Nephew:

"Hvorfor modsætter jeg mig hjemsendelsen af Irakerne i Brorsons kirke? Fordi jeg tror mere på FN end på Ekstra Bladet i forhold til, om der er farligt i Irak. Og hvis det er farligt for disse mennesker, er det eneste borgerligt anstændige for helvede da at gøre en undtagelse på vores regler! Og så i øvrigt tænke over, hvem de regler er til for".

Initiativet til støttekredsen for irakerne i Brorsons Kirke blev taget af en gruppe enkeltpersoner omkring den store Choir Of Young Believers-koncert i Brorsons Kirke 11. juni med et ønske om at "lave en platform for kulturpersonligheder for at sige nej til udvisningerne af de irakiske flygtninge".

Et lignende initiativ kan opleves i Christians Kirke i København 2. juli, hvor man vil kunne opleve Fanar Ghali Ensemble & Marie Carmen Koppel med Benjamin Koppel & Steen Rasmussen og Alberte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA