x

U2 åbnede verdensturnéen i Barcelona

U2 åbnede verdensturnéen i Barcelona

Billede fra U2.com

Tirsdag 30. juni satte U2 gang i deres 360 Tour med en koncert på Camp Nou, også kendt som FC Barcelonas hjemmebane. Bandet har opkaldt deres turné efter den helt unikke scene, de optræder på hver aften, og GAFFAs anmelder, Kristian Nygaard, beskriver den som "en kæmpe rumskibslignende scene, hvor bandet placeret midt i menneskehavet kan løbe fra det ene verdenshjørne til det andet".

Herfra spillede den irske rockgruppe materialet fra deres seneste album "No Line On The Horizon" samt et bredt udvalg af sange fra det enorme bagkatalog. Men også Michael Jacksons bagkatalog blev berørt for at mindes den afdøde sanger, skriver GAFFAs anmelder:

"Ligesom så mange andre får U2 et par billige point, da Michael Jacksons død bliver nævnt og navn æret, da de hen over "Angel Of Harlem" indfletter brudstykker fra popkongens "Man In The Mirror" og "Don't Stop 'Til You Get Enough"."

Koncerten bød også på referencer til byens fodboldklub, og Bono fandt såmænd også tid til at ringe til den internationale rumstation. UNICEF blev nævnt flere gange undervejs, og U2 valgte også flere gange at koble deres musik til film med politiske budskaber.

""Walk On" og "Where The Streets Have No Name" bliver også fremført sammen med små film om Nelson Mandela, Martin Luther King og den politiske fange Aung San Suu Kyi fra Burma".

Men det er trods alt musikken, der er det vigtigste, og i sin anmeldelse fremhæver Kristian Nygaard specielt afslutningen, der helt bogstaveligt fik stadion til at ryste.

Læs hele GAFFAs anmeldelse af U2-koncerten i Barcelona, og er du interesseret i at opleve denne turné, der ikke inkluderer Danmark, så kan du finde billetter til U2-koncerten på Olympia Stadion i Berlin 18. juli på GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA