x

Jon Bon Jovi indspiller støttesang til iranske demonstranter

Jon Bon Jovi indspiller støttesang til iranske demonstranter

Efter at tusindvis af iranere den seneste tid har været på gaden i Teheran for at markere deres utilfredshed med det repressive præstestyre efter et omdiskuteret valgresultat til de siddende magtghaveres fordel, har den amerikanske sanger Jon Bon Jovi valgt at vise sin solidaritet med de demonstrerende musikalsk.

Onsdag sidste uge gik han i studiet med blandt andre Bon Jovi-guitarist Ritchie Sambora og producer Don Was for at indspille en udgave af Ben E. Kings klassiske "Stand By Me" i duet med den eksilerede iranske sanger Andy Madadian, som har boet i USA siden den iranske revolution i 1979. Idéen udsprang af en samtale mellem Was og Madadian, om hvorvidt "der var noget, vi kunne gøre for at sende bare et lille budskab om solidaritet, ihukommende tresserne og troen på at musik kan ændre noget", som førstnævnte fortæller til Billboard.

Bon Jovis medvirken var rent tilfældig. Han og kollegerne var i færd med at spise frokost uden for studiet, da Was og Madadian ankom for at indspille, og da han hørte om projektet sagde han, "hvis I skærer den lige nu, vil vi gerne være med", fortæller Was videre. Og som sagt, så gjort.

Sangen, og en tilhørende video med optagelser og stillfotos fra indspilningen - inklusive et billede af Bon Jovi holdende et skilt med ordene "Vi er en" på farsi - florerer på sider som Twitter, MySpace og Facebook, og vil ikke blive ikke udsendt kommercielt.

- Den er ikke til salg. Den har ikke været tiltænkt hitlisterne, endsige at udkomme på cd. Meningen er, at den skal downloades og deles af det iranske folk. Hele ideen var at få den ind i Iran for at bede dem fortsætte og sige at "verden kigger, og vi er med jer", siger Was om den spontane solidaritetsytring, der har Sambora på guitar, Was på bas, Patrick Leonard på keyboards og Jeff Rothchild på trommer.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA