x

Støttekoncert skaffer 40.000 kroner til afviste irakiske asylansøgere

Støttekoncert skaffer 40.000 kroner til afviste irakiske asylansøgere

Tidligere på ugen lancerede en række kulturpersonligheder, herunder en lang række musikere, en såkaldt "støttekreds" for de afviste irakiske asylansøgere, som gennem længere tid har opholdt sig i Brorsons kirke på Nørrebro i protest mod hjemsendelsen til det krigshærgede og fortsat meget usikre Irak.

Og iaftes (2. juli, red.) samlede en støttekoncert for irakerne og det nystartede initiativ Kirkeasyl 400 mennesker i Christianskirken under overskriften "Musikere for medmenneskelighed", hvor Marie Carmen Koppel (billedet), Alberte Winding og Fanar Ghali spillede mere end 40.000 kroner hjem til formålet. Koncerten var arrangeret af musikerne selv efter et besøg i Brorsons kirke i juni. Marie Carmen Koppel fortæller:

- Efter at have mødt irakerne ansigt til ansigt, vidste vi, at vi måtte gøre noget. Nu er vi glade og trætte og frem for alt stolte over denne koncert og taknemmelige over den overvældende opbakning. Hun suppleres af Fanar Ghali:

- Men vores ambitioner om at hjælpe irakerne stopper ikke her, dette var bare begyndelsen. Vi er nu ved at redigere video og lyd fra koncerten til en film, der skal op på Youtube, Facebook og på mellemøstligt fjernsyn.

Foruden de musikalske indslag holdt den irakiske flygtning Shalaw Jaza tale om livet og det fortsatte håb i Brorsons kirke, og sagde blandt andet: " "Det gør mig virkelig glad at se så mange mennesker møde op for at støtte os. Når så mange danskere ønsker at hjælpe os, er der stadig håb forude". Publikum kvitterede med stående bifald.

Den nystartede støttekreds for de afviste asyslansøgere, som har til formål at skabe opmærkomhed om irakernes situation gennem koncerter og andre arrangementer, støttes af blandt andre Simon Kvamm, Tina Dickow, Trentemøller, Kira Skov, Bikstok Røgsystem, Marie Frank, Rasmus Nøhr, Jens Unmack, Niels Hausgaard, Szhirley og Nikolaj Nørlund.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA