x

Roskilde Festival begejstret over billetsalget

Roskilde Festival begejstret over billetsalget

Op til årets Roskilde Festival har der gået mange historier om et svagt billetsalg, formodentlig forårsaget af finanskrisen og den svage svenske og islandske krone, idet festivalen altid har haft mange islandske og især svenske gæster.

Imidlertid har billetsalget taget en kraftig stigning de seneste uger, og nu kan pr- og markedsføringsansvarlig Jon Ulrik Busk Laursen fortælle GAFFA, at der per fredag morgen den 2. juli var solgt 67.000 firedagsbilletter og 8000 endagsbilletter, heraf 4000 til fredag.

- Det er ud over alle forventinger og helt fantastisk. Vi er meget glade, fortæller Jon Ulrik Busk Laursen til Danmark og fortsætter: - Vi regner med, at det især er det gode vejr, der har fået folk til at købe billetter i sidste øjeblik. Desuden har festivalen fået mere tag i danskerne end tidligere. Vi har solgt 50.000 billetter til danskere, og det er flere end nogensinde før.

Hvor ligger den berømte break even-grænse, hvor udgifter og indtægter balancerer?

- Den ligger ved 65.000 firedagsbilletter, og den grænse har vi altså passeret. I år har vi sat grænsen ned fra 75.000 til 65.000, fordi vi i foråret barberede 10 millioner af vores budget ved udsigten til et dårligt salg i Sverige og Island.

Hvornår melder I udsolgt?

- Når vi har solgt 75.000 firedagsbilletter, svarer Jon Ulrik Busk Larsen og tilføjer, at salget af endags- og firedagsbilletter fortsætter hele festivalen ved indgangene. Firedagsbilletter koster 1975,-, og endagsbilletter koster 825,-.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA