x

Chinese Democracy-pirat får to måneders husarrest

Chinese Democracy-pirat får to måneders husarrest

Bloggeren Kevin Cogill lagde i juni 2008 ni sange fra det dengang kommende Guns N' Roses-album "Chinese Democracy" ud på sin weblog, hvilket først medførte, at folk stormede mod websiden, og derefter, at sangene blev spredt via fildelingssider i hele verden. To måneder senere bankede FBI på Cogills dør, og nu er der så kommet en dom i sagen mod bloggeren.

Cogill erklærede sig i december sidste år skyldig i piratvirksomhed, og kunne derfor i stedet for en maksimum straf på tre års fængsel og 250.000 dollars i bøde maksimalt få en straf på et års fængsel og 100.000 dollars i bøde.

Men fordi dommeren Paul L. Abrams vurderede, at profit ikke havde været et incitament til at dele musikken, idømte han i stedet Cogill to måneders husarrest og et års betinget fængsel. Derudover skal bloggeren også medvirke i en antipirat reklame, der forventes at blive vist første gang 31. januar 2010, når amerikansk tv transmitterer Grammy-uddelingen.

Samtidig var det også en formildende omstændighed, at sangene kun havde været tilgængelige på websiden i en kort periode, og at Cogill havde samarbejdet med politiet.

En talsmand fra det amerikanske Justitsministerium udtalte i forbindelse med strafudmålingen til Reuters, at man stadig forsøger at finde ud af, hvem der oprindeligt lækkede sangene til Kevin Cogill.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA