x

Sony-aftale kan forsinke nye Michael Jackson-udgivelser

Sony-aftale kan forsinke nye Michael Jackson-udgivelser

Michael Jackson udsendte alle sine post-Motown-udgivelser på Sony-underselskabet Epic, men med udgivelsen af "Invincible" fra 2001 skulle han havde opfyldt sin del af aftalen med pladeselskabet. Alligevel skriver BusinessWeek nu, at musik udsendt i Michael Jacksons navn inden 2012 vil være ejet af Sony Music, hvilket ifølge magasinet kan betyde, at udgivelsen af ny musik ikke kommer til at ske med det samme.

Der verserer lige nu historier om, at der skulle eksistere 150 færdiggjorte Michael Jackson-sange, og med den store interesse i Jacksons musik lige nu er der naturligvis et økonomisk incitament i at udsende nogle af sangene i en fart.

Men ønsker de nye rettighedshavere at få den maksimale økonomiske fordel af musikken, så kunne noget tyde på, at det bedst kan betale sig at vente med at udgive musikken til de selv kan bestemme, hvem der skal udgive musikken og hvordan.

Der er lige nu to advokater, der bestyrer Jackson-boet, og da den ene af dem, John Branca, har mange års erfaring fra musikbranchen forventes det, at han vil sætte alle udgivelsesplaner i bero, så man i stedet kan få pladeselskaberne til at overbyde hinanden eller eventuelt udsende materialet selv. I 2012 skulle samtlige rettigheder til originalindspilningerne af samtlige Jacksons Epic-udgivelser også blive overdraget til Jackson-familien.

Det vides ikke præcis, hvilken musik der befinder sig i Jacksons gemmer. Men ud over at have arbejdet på et comeback-album sammen med Will.I.Am, menes han at have færdiggjort et album med klassisk musik, og så skulle der også ligge uudgivet materiale fra Motown-tiden et sted.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA