Nyhed

Mercury Rev til Co2penhagen

Verdens første CO2-neutrale musik-, kultur- og kunstfestival afvikles til september i København med Mercury Rev som hovednavn

I starten af september afvikles verdens første CO2-neutrale musik-, kultur- og kunstfestiva, hvor en lang række danske bands og dj's vil optræde for at skabe opmærksomhed omkring miljø og grøn energi. Derudover vil amerikanske Mercury Rev (billedet) til lejligheden optræde med en helt unik koncert.

Mercury Rev er nemlig indgået i et samarbejde med Dansk Film Institut, og gruppen har komponeret ny musik til en række danske stumfilm fra 1920’erne og avantgardefilm fra 1940’erne, som de vil fremføre live fra scenen både lørdag og søndag. Mercury Rev har komponeret musikken sammen med en række gæstekunsterne, som man ligeledes vil kunne opleve til koncerterne.

Derudover vil man i løbet af de tre dage også kunne opleve navne som Dúné, Camille Jones, Grand Avenue, Lulu Rouge, Bjørn Svin, Kiss Kiss Kiss og When Saints Go Machine, og fælles for dem alle er, at de skal give koncerterne fra to scener, hvor LED-belysning og forstærkere vil køre på miljøvenlig strøm.


Folkene bag Co2penhagen fortæller, at arrangementet bliver verdens første CO2-neutrale festival. Alle teknologierne på festivalen vil være lavenergi teknologier, og festivalen bliver 100 procent selvforsynende og opkøber derfor ikke CO2-kvoter af nogen art. Energien vil blive produceret on site fra en Stirling-motor, en Viking forgasser, og en generator, som kører på 2. generations bioethanol og rapsolie.

Co2penhagen afvikles i dagene 4. - 6. september på Danmarks Teknologiske Universitet, og billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE