x

Danmarks Rockmuseum åbner med en forsmag

Danmarks Rockmuseum åbner med en forsmag

Billedet: L.O.C. og Simon Kvamm prøver Rock Mes Beatblocks

I 2012 åbner Danmarks Rockmuseum i Roskilde, men allerede nu kan du få en forsmag på museet i form af udstillingen "Rock Me". Udstillingen havde snigpremiere på Roskilde Festival, men genåbner i august, hvor den kan opleves onsdage 10-13 og søndag 12-17 hele august og hele september.

"Rock Me er en appetitvækker. Gennem 70 kompakte kvadrater skal vi prøve at give en fornemmelse af, hvad det 3.500 m2 store rockmuseum kommer til at kunne: Et interaktivt museum, der kombinerer det bedste fra traditionelle museer med oplevelsescentre, som appellerer bredt," udtaler sekretariatsleder Lena Bruun.

Hun fortsætter:
"Vi skal teste af, hvad der virker. Hvordan bliver de formidlingsformer vi bruger i mini-udstillingen, modtaget? De erfaringer skal vi bruge i opbygningen af det endelige museum."

Udstillingen giver blandt andet en introduktion til fanbegrebet. Hvordan er det opstået, hvilken rolle har medierne spillet, og hvordan mødes fans og idoler? Hvad får fans ud af at være fans?

På Rock Me kan man også opleve navne som L.O.C., Tim Christensen, Annisette, Kira Skov og Jacob Binzer, der fortæller om fans, egne idoler og idolernes indflydelse på deres musik. Man kan også se, hvem danske top-politikere er fans af. Mon ikke Helle Thorning-Schmidt fortæller lidt om Morrissey og The Smiths?

Derudover præsenterer Rock Me de såkaldte Beatblocks, udviklet af Center for Playware på DTU og DPU. Her får besøgende chancen for at skabe musik selv og fremføre sit miks for de andre besøgende. Man kan remixe numre af Nephew, A Kid Hereafter, Carpark North, Turboweekend, L.O.C. og Volbeat eller eksperimentere inden for genrer som disko, punk, rockabilly, 80'er-pop, soul, grunge og metal.

Rock Me byder også på en quiz om mediernes rolle i rockhistorien og giver mulighed for at se på sammenhængen mellem personlighedstyper og musiksmag. Hele 35.000 musikelskere har deltaget i forskeren Adrian Norths undersøgelse. Og her viser det sig for eksempel, at fans af klassisk musik og metal har en del til fælles. Hvordan må man selv dukke op for at finde ud af.

Sekretariatsleder Lena Bruun tilføjer, at det ikke kun er Roskilde by, der får glæde af Rock Me:
"Vi gør mini-udstillingen mobil og sender den på turné i 2010. Vi vil vise, at det er Danmarks Rockmuseum og ikke Roskildes. Det er et nationalt museum. Det giver os mulighed for at få kontakt til rockentusiaster i andre dele af landet. Vi kan få fokus på indsamlingen af historier og effekter og opfordre musikelskere til at bidrage."

Rock Me åbner i den 1.700 m2 store Hal 10 på Musicon i Roskilde ikke langt fra festivalområdet, fordi det er her, det kommende museum bliver placeret. Danmarks Rockmuseum påpeger, at det ikke er en udstilling i traditionel forstand, men en appetitvækker, der viser nogle af de virkemidler og formidlingsformer, det endelige rockmuseum vil gøre brug af.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA