x

ADE Fredag: Forfulgt af Finland

ADE Fredag: Forfulgt af Finland

Et af Amsterdam Dance Events formål er at skabe sammenhæng på en musikscene, som ellers er meget fragmenteret og ustyrlig. Flere lande ser denne mulighed og bruger ADE til at promovere deres lokale scene.

Det danske event er arrangeret af P3. Det løber over to aftener på den konsonant-tunge café TWSTD, og sendes direkte i radioen. Da GAFFA.dk besøgte caféen ved ti-tiden, var stemningen blandt både publikum og værter i top.
- Vi havde en hård start, uden hul igennem til Danmark, fortæller Martin Rostbøll, P3-producer,
- Men det kører nu. Jeg har arbejdet et halvt år på det, så det manglede bare, griner han.

Programmet er en blanding af danske og udenlandske DJ's.
- Flere af navnene er ret store, så vi har ikke offentliggjort line-uppet. Ham, som spiller nu, er berømt trance-dj i Holland. Hvis folk vidste, han var på, ville der komme alt for mange gæster, fortæller DJ L.P. Støvring.

Sauna-stemning ved midnat
Ved midnatstid spillede ligeledes danske Rune RK aka. Artificial Funk på klubben Escape. GAFFA.dk var ikke til stede dér, men videre til den finske aften på baren/spillestedet Desmet. For to uger siden rapporterede vi fra Musiikki & Media-konferencen i Tampere Finland. Der var ikke meget dance dér, men det blev der så rådet bod på i går her i Amsterdam.
Quintessence live er faktisk et regulært bandsetup, og deres Brand New Heavies-agtige acidjazz-soul leveres med velspillet overbevisning, omend forsangerinde Emma Salokoski virkede noget spag. Måske havde hun bare en dårlig dag. ToneKroup spillede luftig dub med besætningen 2 x keybords, bas og svævende guitar, a la The Edge. Groovy og behageligt, men ingen revolution ... Måske var det meningen at fremelske en dvask sauna-stemning - i givet fald lykkedes det lidt for godt.

Så hurtigt videre Paradiso, hvor vel nok ca. tusind gæster lagde fundamentet under en house-fest af format. Indrettet i en gammel trækirke er dette altså en helt igennem fænomenal klub, (Se sidste års historie). Festen i går markerede klubbens to års jubilæum og rammen virkede perfekt for den amerikanske duo Blaze (Josh Milian & Kevin Hedge, hhv dj/keyboards). De to er virkelig faldet i gryden som barn. I total kontakt med deres publikum oversvømmede de lydanlægget med nærmest virtuose breaks og mixes, og gjorde det meget svært at gå hjem...

P3 sender også i aften fra TWSTD. Luk op kl. 19-00 og hør Krede + Madvig + internationale gæster


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA