x

Nick Cave og Warren Ellis udgiver filmmusik

Nick Cave og Warren Ellis udgiver filmmusik

Australske Nick Cave og Warren Ellis (billedet), som normalt spiller sammen både i The Bad Seeds og Grinderman, har lavet filmmusik siden den barske australske western fra 2005, "The Proposition", som Nick Cave i øvrigt også har skrevet manuskriptet til. Siden er der løbet meget vand i åen. De to har foruden "The Proposition" også lavet musik til "The Assasination Of Jesse James By The Coward Robert Ford", samt dokumentarfilm som den prisvindende "The English Surgeon" og "The Girls Of Phnom Penh".

I løbet af 2009 kommer "The Proposition"-instruktøren, John Hillcoat, med sin næste film, "The Road" - i øvrigt med næsten-danske Viggo Mortensen og Charlize Theron i hovedrollerne - og her står Cave og Ellis igen for lydsiden.

Det er musikken fra overnævnte fem film, sammen med hidtil uudgivet materiale, der udgør dobbeltalbummet "White Lunar". På udgivelsens anden cd vil man nemlig kunne finde noget af kumpanernes tidlige instrumentale materiale med filmiske undertoner. Det er numrene "Magma", "Zanstra", "Halo" og "Daedelus", som ifølge Ellis på The Bad Seeds' website skal forstås som suiter, der udtrykker en rejsefornemmelse. Den gode læser vil i øvrigt have bemærket, at Cave-/Ellis-arkivmaterialet er opkaldt efter månekratere.

"White Lunar" udkommer den 24. august, mens "The Road" først skulle få dansk biografpremiere i oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA