x

ADE Lørdag: Tysk minimalisme regerer

ADE Lørdag: Tysk minimalisme regerer

Lørdagen på Amsterdam Dance Event er lidt speciel. Mange delegerede har klaret deres forretninger og er taget hjem for at holde weekend. Men de går glip af nogle af de bedste events.

Hænger dance og sex sammen?
Sidste dags dagprogram sluttede med et skælmsk panel under overskriften Shake Ya Booty. Mike Shallcross fra engelske GQ Magazine var ordstyrer i en (seriøs :-) debat om gode røve og deres rolle i dancemusikkens succes. I panelet sad bl.a. kvindelige DJ Wannabee A Star fra Amsterdam, som sammen med sin veninde har introduceret et kombineret Poledancing/DJ-show!
DJ Godfather, som driver et succesfuldt booty-label i Detroit berettede om, at pigerne på klubberne i hans hjemby bliver decideret sure, hvis musikken ikke var småliderlig:
- Det handler jo bare om at komme ud og have det sjovt. Danse, blive fuld og få noget sex, som han nuancerede det...
Nogen egentlig konklusion nåede panelet ikke, men stemningen var god - måske til dels fordi ADE-værterne serverede champagne til. Godfather, som er kendt som en af USAs rappeste DJs, gav en smagsprøve på sin kunnen. En gang overlydsmixning af electro, hiphop og sære skiver, i et tempo og med en præcision, som kunne få enhver håbefuld DJ-aspirant til at opgive på forhånd..!

JBO fejrede ti år med manér
En af aftenens mest hypede events var Derrick May på club Panama. Men stedet var pakket i en grad, så end ikke det skriggule ADE VIP-armbånd kunne bringe GAFFA.dk ind.
På den lille klub TWSTD fortsatte de danske P3-transmissioner med Krede, Madvig og DJ Daniel. Pieter van Adrichem (billedet), PR-chef for ADE og med en hemmelig identitet som DJ Monza gav et interview og spillede et kort sæt.
- Hollandsk radio sender intet herfra, så det er fantastisk, at dansk radio sender ti timer, fortalte han bl.a.
Videre til Paradisio, hvor hollandske Men In Blue gav den trance-gas. Det var okay, men man må sige, at de blev overhalet kl. 23, hvor den stod på pladeselskabet Junior Boys Owns ti års jubilæumsparty. DJ Agent Sumo fik salen helt i kog, med en sjælden blanding af breakbeats og trippet techno.

Når mænd er værst
I den lille klub (og tidligere TV-studio) Mesmet var der showcase for diverse undergrundslabels fra Berlin. Sascha Funke fra BPitchControl og Audiorausch.T spillede så sterilt og dystert, som kun tyskere kan, men stemningen i lokalet var skoldhed, for musikken havde dybde og charme og levnede megen plads til fantasi...
GAFFA.dks nat sluttede pä ClubMore, et diskotek af pengemaskine-typen, med alt for megen neon og latterlige betalinger for hvad som helst. 0,5€ for toiletbesøg betyder, at man betaler såvel for at aflevere som for at modtage.
Fancy pissehus i øvrigt: En metalvæg adskilte herre- og dameafdelingen, og i denne væg sad håndvaskene indlejret, så de skulle deles m/k.
- Gæt hvilket syn som mødte mig, engang jeg kom ud på dametoilettet, beklagede Anne Lisa fra bladforlaget Veronica i Hilversum.
GAFFAs udsendte kunne egentlig godt gætte svaret, og ønskede knap nok at høre det, selvom omfanget og konsekvensen overraskede:
- Fem pikke på stribe, og én af dem pissede...! Hvorfor gør mænd sådan?

Well, af samme grund som hvorfor hunde slikker sig i skridtet:
Fordi de kan.

Tips til udlandsrejsende
All right, må hér til slut forsøge at hæve niveauet med en stump indsigt, som kan være meget nyttig:

Hvad gør man, hvis man sidder på en decideret fedtet internetcafé og skal skrive til et dansk website fra et tastatur uden danske tegn - og det er weekend, så man ikke bare kan ringe til redaktionen og bede en sagesløs om at udskifte 'ae', 'oe' og 'aa'?!

Man prøver sig frem og finder ud af at:

æ sidder på ALT + Z
ø sidder på ALT + L
å sidder på ALT + W


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA