x

Beck og Wilco genindspiller psykedelisk klassiker

Beck og Wilco genindspiller psykedelisk klassiker

Som vi tidligere har rapporteret, har Beck på sin hjemmeside for nyligt lanceret projektet Record Club, hvor han i samarbejde med diverse gæstemusikere vil genindspille klassiske albums i deres helhed. Første projekt har været en genindspilning af The Velvet Underground & Nico fra 1967 i selskab med blandt andre skuespilleren Giovannio Ribisi og producer Nigel Godrich. Her er man foreløbig kommet til nummeret Run Run Run.

Nu har Beck løftet sløret for endnu et projekt: i sidste måned var han i studiet i L.A. sammen med Wilco for at genindspille en lidt mere obskur rockklassiker, nemlig Skip Spences Oar fra 1969. Spence var oprindeligt medlem af Jefferson Airplane og medvirkede som trommeslager på gruppens debutplade, inden han i 1966 forlod gruppen for at danne Moby Grape, hvor han fungerede som guitarist og sangskriver.

Hans sang "My Best Friend" optrådte iøvrigt på Jefferson Airplanes andet og vel nok mest kanoniserede album Surrealistic Pillow fra 1967. Han døde 52 år gammel i 1999 efter i mange år at have lidt af skizofreni, angiveligt som følge af sit LSD-forbrug.

Beck har tidligere indspillet nummeret "Halo of Gold" fra Oar til hyldestpladen More Oar fra 1999, hvor også Robert Plant og Tom Waits medvirker. På Becks hjemmeside finder man iøvrigt også en samtale med netop Tom Waits.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA