x

Ingen Guitar Hero med Led Zeppelin

Ingen Guitar Hero med Led Zeppelin

"Børn burde lære at spille et rigtigt instrument istedet", siger en af verdens mest udtryksfulde guitarister, Led Zeppelins Jimmy Page, i en kommentar til de populære computerspil Guitar Hero og Rock Band.

Modsat bands som Aerosmith, Metallica og senest The Beatles, som har ladet deres musik anvende i spillene, afviser Page, at der nogensinde vil komme et Guitar Hero eller lignende med Led Zeppelins musik - simpelthen fordi det er for svært - og opfordrer i stedet børn til at kaste sig over et rigtigt instrument.

"Selvfølgelig har der været tilbud til Led Zeppelin, men hvis du starter med det første nummer på den første plade, "Good Times, Bad Times", og tænker på det trommespil, John Bonham lavede der - hvor mange trommeslagere kan rent faktisk spille det, for ikke at tale om at sidde og give sig af med det en julemorgen. Selvom der kan blive drukket meget hen over julen, vil du stadig ikke få fat i det", siger Page til Starpulse med hentydning til det afdøde trommegenis legendariske alkoholkonsum.

Han forsætter med at øse ud af egen erfaring:

"Hvis du har en passion for at lære at spille et instrument, er det en god begyndelse. Min erfaring er, at da jeg først fik en guitar, som var relativt brugervenlig, men ikke super nem, trådte jeg virkelig i karakter som guitarist. Det hjalp. Det var heller ikke en super-dyr guitar, men noget er nødt til at styre dig lidt, hvis du spiller et instrument, som er svært".

Og det er da sandt at sige heller ikke godt at vide, hvad det havde betydet for rockhistorien, hvis der havde været Guitar Hero rundt omkring på teenageværelserne i de tidlige tressere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA