x

Speaker Bite Me-sanger udsender dansksproget soloalbum

Speaker Bite Me-sanger udsender dansksproget soloalbum

Billede: Sigrún Gudbrandsdottir

Den mandlige halvdel af støjrockerne Speaker Bite Mes sangere, Martin Ryum, udsender i februar et dansksproget solo-debutalbum. Udspillet har arbejdstitlen "Ord Der Larmer", bliver produceret af Nikolaj Nørlund og udkommer på dennes selskab Auditorium, og ifølge Nørlund er der tale om et klaverbaseret singer-songwriter-album, der ikke ligefrem kan kaldes mainstream, selvom Martin Ryum er stor fan af bl.a. Elton John. På cd’en medvirker i øvrigt musikere fra de albumaktuelle post-postrockere Diefenbach.

Speaker Bite Me, der sidst var aktulle i starten af 2001 med "Four Days In September", skulle stadig eksistere, selvom deres hjemmeside p.t. er lukket, og flere af medlemmerne er aktive i andre sammenhænge. F.eks. optræder den kvindelige sanger Signe Høirup Wille-Jørgensen som solist under navnet Jomi Massage med både engelsk- og dansksprogede sange – bl.a. kunne man opleve hende på Lyd + Litteratur-festivalen i Århus i slutningen af oktober – og hun har også udgivet to vinyl-ep’er under det navn.

Fra Auditorium-lejren meddeles det også, at Lise Westzynthius inden jul vil færdiggøre sit andet soloalbum, der kommer til marts og bliver produceret af et endnu ikke offentliggjort engelsk hotshot-navn. Labelboss Nikolaj Nørlund er ligeledes på næste mandag, d. 10. november, som tidligere nævnt på GAFFA.dk, aktuel med hele to nye album, det dansksprogede "Tændstik" og det engelsksprogede "Under The Satellite", sidstnævnte udsendt under Rhonda Harris-pseudonymet. Samme aften kan man kl. 22 se Nørlund i DR2’s kulturmagasin Viva, ligesom du på GAFFA.dk naturligvis kan se begge album anmeldt på dagen. I GAFFA december, der er på gaden 28. november, bringer vi et interview med Nørlund.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA