x

Tenacious D ender sultestrejke før tid

Tenacious D ender sultestrejke før tid

Som en anden Svenne O'Lotta fra Mandrilaftalen har de frivilligt komiske rockere Tenacious D valgt en noget urealistisk facon at promovere sig selv på. I forbindelse med udgivelsen af bandets nye dobbelte dvd "The Complete Masterworks", der udkom i Amerika i går, valgte bandet at lukke sig inde i en glasboks, der var hævet over Times Square i New York. Missionen var at opholde sig i boksen i 45 dage og udføre en sultestrejke.

Seancen gik dog ikke, som de to komikere Jack Black (til venstre) og Kyle Gass (til højre), der udgør Tenacious D, havde regnet med. Black begyndte hurtigt at flippe ud, og Gass begyndte at spise M&M's chokolader skjult i sit kostume. Efter godt og vel 23 minutter blev bandet hejst ned og kørt væk i en ambulance.

Under et pressemøde før seancen forklarede Black at bandet havde tænkt sig at blive i boksen i 45 dage, og kun bryde sultestrejken hvis en af følgende ting skete, dvd'en solgte til platin i Amerika, hungersnøden i verden stopede, eller der krigen i mellemøsten stoppede.

Under pressemødet blev bandet beskyldt for at være inspireret af tryllekunstneren David Blaine, der udførte samme stunt. Blaine opholdt sig i 44 dage i sin glasboks hængt op over Themsen i London.

Til beskyldningen svarede Black: "Jeg vil gerne gøre det klart, at vi ikke kaster os ud i såden en bullshit-ting hvor man tilbringer 44 dage og 44 nætter i en boks. Vi går efter 45 dage og 45 nætter, og ikke nok med det, så har jeg beviser på, at David Blaine fik indført flydende cheesburgers gennem et rør i boksen. Vi har ikke et rør".

Kort efter at bandet var kørt væk af ambulance, dukkede de op i MTV-programmet TRL hvor en noget omtumlet Jack Black udtalte: "Jeg har mistet overblikket over tiden. Jeg er ret sikker på, at vi var der i 45 dage". Efter et par minutter var Black mere fattet og sagde, at det var en fejl i bandets stramme kostumer, der var skyld i, at sultestrejken blev afbrudt.

Dobbelt dvd'en "The Complete Masterworks" udsendes herhjemme den 17. november. Dvd'en indeholder blandt andet en koncertoptagelse fra sidste år, diverse dokumentarprogrammer blandt andet om de tidlige dage i Tenacious D og musikvideoer til sange som "Fuck Her Gently", "Tribute" og "Wonderboy".

Se mere på www.tenaciousd.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA