x

MXD skruer op for musikeksporten til Tyskland

MXD skruer op for musikeksporten til Tyskland

"The Whole World's Gonna Speak German Again," sang TV-2 engang på en single, der blev udsendt i forbindelse med den tyske genforening i 1990. Det var dog sagt med glimt i øjet, og tyskerne er jo ganske åbne over for andre lande og kulturer - også den danske.

En række danske kunstnere har efterhånden fundet ud af, at der ligger et stort og lukrativt marked lige syd for grænsen, og de er derfor begyndt at turnere ganske meget i Tyskland. Music Export Denmark (MXD) bakker op om tendensen og giver derfor støtte til en række bands og solisters forsøg på at bryde igennem på det tyske marked.

Thomas Rohde, direktør for MXD, udtaler: - Igennem de sidste 6-7 år er antallet af danske bands på de tyske landeveje steget eksponentielt. Og jeg har noteret et klart ønske fra blandt andre bookingbureauerne herhjemme om endnu flere eksportaktiviteter i Tyskland.
   
Nærmere betegnet præsenterer MXD en håndfuld elektroniske navne og dj's ved C/O Pop-festivalen i Köln i august og en stribe bands ved Reeperbahn Festival i Hamburg i september som en del af to projekter, henholdsvis "The Danish Entourage" og "Spot On Denmark".

13. august kan man til C/O Pop på Opernterrasssen i Köln under overskriften "The Danish Entourage" opleve Mathias Mesteño, WhoMadeWho (live, billedet), Trentemøller, Barfod & Fredski, Kasper Bjørke, Patrick Bateman, DJ LAB, Mikkel Metal (live) og Kenneth Christiansen.

Lørdag 26. september præsenterer Reeperbahn Festival en "Spot On Denmark"-aften på spillestedet Knust med The Asteroids Galaxy Tour, Oh No Ono, When Saints Go Machine og Turboweekend.

C/O Pop finder sted i Köln i dagene 12.-16. august med blandt andre The Whitest Boy Alive, Patrick Wolf og Micachu & The Shapes, og Reeperbahn Festival løber af stabelen i Hamburg i dagene 24.-26. september med blandt andre Editors, Dinosaur Jr. og Au Revoir Simone.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA