x

Bird udgiver nyt album

Bird udgiver nyt album

Den irsk/engelske sangerinde og cellist Janie Price, bedre kendt som Bird, kunne opleves på årets Spot Festival i år, og nu udgiver hun så sit nye album på det danske pladeselskab Music For Dreams. Albummet er på gaden 17. august og har den meget oplagte titel ”Girl And A Cello”. For albummet er lavet udelukkende med stemme og meget alsidigt cellospil, der blandt andet bliver samplet og loopet. Altså lidt et cello-modstykke til Yoav. Singleforløberen ”Some Boys” er en omskrivning af The Smiths-klassikeren ”Some Girls Are Bigger Than Others”, som Morrissey har givet sin velsignelse af.

Bird medvirkede også i Kenneth Bagers spektakulære 51 mand store live-show ”Bang Bang – a Space Cabaret” på Arena søndag nat tilbage på Roskilde Festival 2007, hvor hun både spillede cello og fyrede en tre minutter lang trommesolo af.

Bird debuterede i 2004 med albummet ”The Insides”, der fik ganske flotte anmeldelser, blandt andet i The Sun, som kaldte albummet et ”sprudlende debutalbum – det er lige ved at briste med orginale idéer.”

Bird, der har spillet cello, siden hun var seks år gammel, og også har været trommeslager i et punkband, har også blandt andet været på verdensturne med Vanessa Mae og skrev og spillede cello på Just Jacks hitalbum ”Overtones”. Hun er desuden netop blevet færdig med at indspille til Just Jacks kommende album. Og som om det ikke var nok, har hun også en BA Hons Degree fra den prestigefulde Saint Martins School of Art, hvor i øvrigt blandt andre den danske designer Henrik Vibskov har gået.

”Girl And A Cello” udgives blandt andet i England, Tyskland, Frankrig, Spanien, Benelux, Italien, Grækenland og Australien til september-oktober 2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA