x

Prodigy-bagmand sur over Mercury Prize-nomineringer

Prodigy-bagmand sur over Mercury Prize-nomineringer

For nylig blev de 12 nominerede til den prestigefyldte engelske musikpris Mercury Prize offentliggjort. The Prodigy var ikke blandt de 12, og nu udtaler gruppens musikalske bagmand, Liam Howlett, sin utilfredshed med årets nominerede og juryen blandt udvælgelsen.

I et interview med BBC 6 Music, citeret af gigwise.com, udtaler Howlett, at juryen bag nomineringerne er indspiste branchefolk, der ikke ved, hvad folket interesserer sig for.

”Prisen har ikke noget med folket at gøre. Den har noget at gøre med et panel af folk, som altid stemmer for de mest obskure ting.”

Howlett siger videre, at The Prodigys seneste album, ”Invaders Must Die”, ”burde” have været blandt de nominerede, og at juryen burde tage dansemusik mere alvorligt, ”fordi det er den slags musik, der sætter gang i følelserne. Det er det, de unge vil have.”

The Prodigy blev tilbage i 1994 nomineret for deres andet album, ”Music For The Jilted Generation”.

Mercury Prize er blevet uddelt hvert år siden 1992 til en britisk kunstner, og de nominerede og vinderen udvælges af britiske musikere, pladeselskabsfolk, journalister og branchefolk. 2008’s vinder var Elbows album ”The Seldom Seen Kid”. Ofte medfører en sejr markant stigende salgstal, som det blandt andet er sket for både Elbow og eksempelvis Antony And The Johnsons' album "I Am A Bird Now".

De nominerede til Mercury Prize 2009 er som følger:

Bat For Lashes – 'Two Suns'
Florence And The Machine – 'Lungs'
Friendly Fires – 'Friendly Fires'
Glasvegas – 'Glasvegas'
The Horrors – 'Primary Colours'
La Roux – 'La Roux'
Led Bib – 'Sensible Shoes'
The Leisure Society – 'Sleeper'
Lisa Hannigan – 'Sea Saw'
Kasabian – 'West Ryder Pauper Lunatic Asylum'
Speech Debelle – 'Speech Therapy'
Sweet Billy Pilgrim – 'Twice Born Men'

Prisen uddeles 8. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA