x

Oh Stacy vandt Starfighters

Oh Stacy vandt Starfighters

Onsdag fandt finalen i talentkonkurrencen Starfighters sted, vanen tro på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. De otte finalister var Darling Don't Dance, The Village Idiot, Den Anale Fase, Kings Light Infantry, Voodoom, Green Lives, Bodebrixen og Oh Stacy, valgt ud af P3, BandBase, Danmarks Smukkeste Festival og GAFFA. Og det var også disse fire medier, der kårede de endelige vindere.

Vinderne blev Århus-gruppen Oh Stacy, der spiller dansabel guitarrock med klar britisk inspiration. Gruppen vinder nu 100.000 kroner til karrieremæssige fremstød, men som de i øvrigt kan bruge, som de vil, modsat tidligere, hvor præmien har været bundet til en pladeindspilning. Desuden vinder de en bannerkampagne hos BandBase, annoncering i BT, et videoportræt lavet af Jyske Bank TV og en fotosession med GAFFA.

Dommerkomitéen, redaktør Rasmus Ardahl fra BandBase, vært Henrik Povlsen fra P3, booker Claus Visbye fra Danmarks Smukkeste Festival og redaktør Peter Ramsdal udtalte: "Særdeles tighte og i det hele taget et stærkt liveband med masser af potentiale. En kanon trommeslager, en karismatisk sanger og sammen med de øvrige musikere en særdeles positiv overraskelse med hits i ærmet, god energi og udstråling."

Nummer to blev endnu en Århus-gruppe, den svenskerglade popgruppe Bodebrixen, der vinder 50.000 kroner. Dommerkomitéen udtalte: "Dygtige musikere, gode sange, og et band med masser af humør og energi."

Tredjepræmien gik til både Århus- og København-baserede Green Lives, som spiller guitarpop med markante vokalharmonier og vinder 25.000 kroner. Dommerkomitéen udtalte: "Flotte vokalharmonier og gode sange."

Alle tre bands vinder desuden retten til at give koncert senere på dette års Danmarks Smukkeste Festival.

Desuden uddelte dommerne en slags trøstepræmie i form af en uges ophold på det franske vinslot Vignelaure til The Village Idiot, et ophold, som forhåbentlig kan inspirere til nye sange.

De sidste tre års vindere er Starfighters er i øvrigt Surfact (2006), Troels Boberg (2007) og Didium & The Black Bonnie Picture (2008).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA