Nyhed

Suede tæt på opløsning

Bandet stopper samarbejdet på ubestemt tid. Kommer ikke til bogsignering i København på lørdag, men arrangementet gennemføres.

Suedes manager fortæller til GAFFA.dk, at bandets fem medlemmer fra næste år har valgt at holde pause på ubestemt tid og koncentrere sig om soloprojekter. Officielt er der ikke en bekræftelse af en egentlig opløsning. Men på bandets hjemmeside kan man læse følgende besked til fanskaren: ”Suede would like to thank the fans
for their wonderful support over the years. See you in the next life”. Det lyder unægteligt som et farvel og tak fra det populære band. Ifølge hjemmesiden vil bandet færdiggøre deres koncertaktiviteter i
efteråret, og Suedes management oplyser til GAFFA.dk, at de arbejder på at lave en afskedskoncert i Danmark.

Hvis bandet vælger at stoppe karrieren efter 14 år i manegen, kan nyheden ikke siges at være helt uden timing. Selvom bandet i de seneste par år været plaget af et dalende salgstal og anmeldere verden over har heller ikke taget for pænt imod deres seneste albums står de hitmæssigt med et stærkt kort på hånden lige nu. Opsamlingsalbum "Singles" er netop udsendt og en omfattende, officiel biografi med titlen "Love And Poison" er også i handelen. Og for det ikke skal være helt løgn var det meningen at bandet skulle have afholdt en signing af bogen, ved et arrangement arrangeret af GAFFA nu på lørdag. Der vil stadigvæk være mulighed for at købe bogen og se en udstilling af bandets coverkunst på Idealbar fra klokken 16, men i stedet for bandet selv må publikum underholde sig med gravøl.

For fjorten dage siden snakkede GAFFA med guitaristen Richard Oakes dertil spørgsmålet om bandets musikalske fremtid ikke gav udtryk for at bandets tid var ved at være forbi:
- Efter at være kommet over stofferne måtte vi lave et afslappet og afklaret album, "A New Morning". Nu er vi imidlertid klar til at gå amok igen, så vores næste album bliver hårdere og helt anderledes, og vi vil gerne lave det hurtigt - så det kommer nok engang næste år.



ANNONCE