x

Woodstock-jubilæum fejres i næste weekend

Woodstock-jubilæum fejres i næste weekend

I næste weekend er det fyrre år siden, den navnkundige Woodstock Festival blev afviklet i New York State, og der er naturligvis ingen ende på fejringen i form af diverse genudgivelser. På selve lokaliteten, hvor festivalen blev afholdt - nu afdøde Max Yasgurs gård udenfor den lille by Bethel - samles en række af de optrædende fra dengang til en jubilæumskoncert på næste lørdag (15. august, red.)

"Heroes of Woodstock" er den lidet ydmyge overskrift på arrangementet, der samler resterne af Canned Heat, Jefferson Starship, Ten Years After, Big Brother and the Holding Company, Country Joe McDonald og The Levon Helm (fra The Band, red.) Band.

Fælles for mange af de optrædende bands er, at de dukker op i temmeligt amputerede versioner, og der synes at være tale om et lidt sølle opkog på fordums bedrifter: San Francisco-syrerockerne Big Brother & the Holding Company var blevet fyret som Janis Joplins backingband kort forinden og optrådte overhovedet ikke på festivalen, mens Canned Heats karismatiske forsanger Bob Hite døde under en koncert i 1981.

Jefferson Starship - som dengang hed The Jefferson Airplane - mangler i dag så vitale medlemmer som forsanger Grace Slick, ligesom Ten Years After i en del år har optrådt uden ankermanden Alvin Lee. Til gengæld har Levon Helm i år udgivet det roste album "Electric Dirt Farmer".

Senere på måneden er der premiere på Ang Lees spillefilm om festivalen, "Taking Woodstock", ligesom arrangør Michael Lang i forbindelse med jubilæet udsender bogen "The Road to Woodstock".

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA