x

Ny Whitney Houston-single får premiere mandag

Ny Whitney Houston-single får premiere mandag

Nedtællingen til Whitney Houstons længe ventede comeback er for længst gået i gang. Hendes kommende album, “I Look To You”, udkommer 31. august, og på mandag den 10. august - i øvrigt dagen efter Houstons 46 års fødselsdag - får singleforløberen “Million Dollar Bill” premiere. Sangen kan derfor høres på danske radioer fra klokken 06.00. Nummeret er produceret af blandt andre Alicia Keys. “I Look To You”-albummets titelnummer er i øvrigt skrevet af R. Kelly.

– Vi har selv været virkelig spændte på, hvordan Whitney lyder, men det er et herligt swingende up-temponummer, og der er saft og kraft i hendes stemme stadigvæk. Det placerer hende som popstjerne igen, fortæller Eik Frederiksen, radioansvarlig på den danske afdeling af Whitney Houstons pladeselskab, Sony Music.

Whitney Houston har ifølge Sony Music solgt 170 millioner plader, og at hun står optegnet i Guinness Rekordbog som den mest prisvindende kvindelige kunstner nogensinde - 411 priser er det blevet til inklusive seks Grammy Awards, 2 Emmy Awards, 23 American Music Awards og 16 Billboard Music Awards. Og det må man da tage hatten af for.

Whitney Houston debuterede i 1985 med sit selvbetitlede album, der blandt andet bød på hits som "How Will I Know" og "Saving All My Love For You". Hun fulgte det op i 1987 med "Whitney", der rummede hits som "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" og "Didn't We Almost Have It All", og hittede også pænt med sit tredje album fra 1990, "I'm Your Baby Tonight".

I 1992 medvirkede hun i filmen "Bodyguard", der blev et kæmpehit ligesom soundtracket, hvorpå Whitney Houston fremførte stribe sange, ikke mindst megasuccesen, "I Will Always Love You", oprindeligt skrevet og indsunget af Dolly Parton. I 1998 udsendte hun albummet "My Love Is Your Love", der igen blev en stor succes og blandt andet indeholdt hittet "Heartbreak Hotel", co-skrevet og -produceret af danske Soulshock og Karlin.

Siden begyndte det så at gå lidt ned ad bakke for Whitney Houston, blandt andet omkring udgivelsen af det salgsmæssigt skuffende 2002-album “Just Whitney”, og det bliver derfor spændende at se, om hendes kommende album bliver en tilbagevenden til storformen fra 80'erne og 90'erne, eller om Houston er blevet overhalet af tiden. På mandag har vi noget af svaret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA